Zbog čega su pokretne klime praktične

Zbog čega su pokretne klime praktične

samsara-admin Komentari 0 31/05/2019

Ukoliko se pitate zbog čega su pokretne klime praktične, ovaj blog će vam dati odgovore na to bitno pitanje, s obzirom da se mnogi ljudi odlučuju za kupovinu ovih uređaja.

Zbog čega su pokretne klime praktične?

Pokretne klime nisu poput split sistema, jer poseduju samo jedan uređaj. Dok neke od njih samo hlade, druge mogu i da greju vaš životni prostor.

Ove klime su veoma praktične jer se mogu pomerati, a ovo se pokazuje jako pogodnim rešenjem ukoliko vam je potreban klima uređaj koji se može premeštati. Na taj način, možete rashladiti deo kuće ili stana po vašoj želji, i to je njihova glavna prednost. Ipak, treba da obratite pažnju kada ih postavljate, jer one zahtevaju optimalni nivo čistoće u prostoriji. Na ovaj način izbegavate rizik da dođe do zapušivanja motora, a samim tim i do brojnih propratnih problema.

Osim toga, pripazite ukoliko pokretnu klimu stavljate u prostoriju sa visokim nivoom vlage, jer ovo može da utiče na njene performanse. Naime, u ovim klimama vremenom dolazi do nakupljanja vlage, i zato ih treba pravilno održavati.

Najbolji klima uređaji

Zbog čega su pokretne klime praktične i kako ih održavati?

Svi znamo koliko je važno pravilno funkcionisanje klima. U vrelom letnjem danu, problemi sa klima uređajem mogu biti ozbiljan problem. Možda ćete se naći bez načina da se borite protiv toplote, a to utiče i na čist vazduh u vašem domu.

Pravilno održavanje klima uređaja je važno za izbegavanje ovih problema, a mi smo tu da ovo uradimo za vas. Bolje je reagovati na vreme, kada se pojave manji problemi, jer se oni na taj način mogu rešiti pre nego što šteta postane veća. Osim što ćete ovako sačuvati svoj rashladni sistem, pravilno održavanje klima uređaja takođe može pomoći u smanjenju računa za komunalne usluge.  Klima uređaji bez sumnje štede energiju.

Kada su pokretne klime u pitanju, poseban značaj treba pokloniti filterima, koji su bitni za kvalitet vazduha. Blagovremeno čišćenje filtera sprečava nakupljanje prašine i vlage u vašem uređaju.  Ovo može da dovede do kvarova i nepravilnog rada klime. Pored ovoga, važno je da pravilno postavite izduvno crevo. Na ovaj način se sprečava vraćanje prikupljene vlage u uređaj, a to je situacija koju definitivno želite da izbegnete.

Naravno, jasno je da ništa od ovoga ne morate da radite sami, jer smo mi tu da odradimo kompletan servis vaših klima uređaja. Na taj način se produžava njihov životni vek i bez brige možete uživati u svim prednostima koju klima sistemi pružaju.

Zbog čega su pokretne klime praktične 1

Samsara – Mesto dobre tehnike

Ukoliko tragate za pouzdanim i kvalitetnim klima uređajima, Samsara je pravo mesto za vašu kupovinu. Osim što nudimo najinovativnije inverter klima uređaje, kod nas možete pronaći klime renomiranih proizvođača, a posebno se ističu Daikin, LG, Midea i Gree.

Pokretni klima uređaji su još jedna pogodnost za sve one koji žele da koriste klimu u različitim prostorijama. Ove klime se pokazuju kao veoma praktična opcija za te svrhe.

Svratite kod nas i obezbedite klimu na vreme, jer leto samo što nije stiglo!