Vazdušne zavese

Vazdušne zavese – industrijske

samsara-admin Komentari 0 19/06/2018

Vazdušne zavese  predstavljaju genijalan pronalazak stvarajući potpuno nevidljivu, besprekornu i prohodnu barijeru između dva prostora. Razvijene su na prelazu dva veka, a u komercijalnu upotrebu su se našle od 50-ih godina 20. veka.

Danas su, industrijske vazdušne zavese nezamenljive za vlasnike kompanija koji žele da zaštite fluktuacije u temperaturi, poboljšaju energetsku efikasnost, kao i kontrolu kvaliteta vazduha unutar ili između dva prostora. One su, takođe, vizuelno privlačnije od drugih opcija.

Firma Samsara vam ukazuje na prednosti vazdušne zavese industrijske.

Šta su vazdušne zavese ?

Američko društvo za grejanje, hlađenje i klimatizaciju definisalo je vazdušne zavese kao “uređaje koji obezbeđuju kontinuirani široki tok vazduha preko ulaznih vrata u objektu”. Na taj način sprečavaju ulazak insekata, prašine ili drugih štetnih materija putem vazduha.

Vazdušne zavese

Naime, one se najčešće postavljaju na otvore (vrata, prolaze ili tehnološke otvore) koji često ili u dužem vremenskom periodu ostaju otvoreni. Takođe i na prelazu prostorija sa različitim temperaturama čime ne dozvoljavaju razmenu vazduha između njih.

Vazdušne zavese  mogu biti kompaktne ili ugrađena u elemente zgrade. Sadrže set ventilatora čiji broj zavisi od dužine opreme.

U zavisnosti od svrhe i planiranih instalacija mogu biti sa električnim ili toplovodnim grejačem, ili, pak, bez grejača. Rade na principu usisavanja vazduha iz prostorije koji prolazi kroz izmenjivač i zatim ga velikom brzinom usmeravaju na dole.

Postoje i sistemi bez recirkulacije, koji se obično montiraju vertikalno duž otvora. Ove vazdušne zavese sklone su oštećenju, pa treba preduzeti zaštitne mere prilikom njihovog instaliranja.

Pre ugradnje veoma je bitno razmotriti tip vrata ili otvora, dimenzije, lokaciju, kako biste izabrali odgovarajuću klimatsku jedinicu.

Vazdušne zavese  štede energiju

Najlakše održavanje željenje temperature jesu zatvorena vrata prilikom rada klime. Međutim, ovo ne možete postići u industrijskim uslovima. Utovar robe, razni proizvodni pocesi ili dolazak klijenata i kupaca zahtevaju nesmetani ulaz. Da bi se obezbedila potrebna temperatura mora se primeniti sistem vazdušne zavese industrijske.

Vazdušne zavese

Istraživanja su pokazala da su one čak 75 odsto efikasnije u industrijskim uslovima i da smanjuju troškove električne energije za oko 80 odsto u odnosu na korišćenje bilo kojih drugih vidova klimatizacije. Zapravo, za samo 18 meseci vratićete uloženu investiciju!

Stvarajući optimalan nivo temperature, one čine prostor za rad komfornijim. Te radnici imaju idealne uslove za rad, a krajnji rezultat jeste veća produktivnost u poslu.

Vazdušne zavese čuvaju zdravlje čoveka!

Zavese  su optimalnog dizajna koji omugućava ne samo veliki protok vazduha, već i nizak nivo buke pri radu. Dolaze u zaštitnoj kutiji od metala, koja je izuzetno otporna i jednostavna za održavanje. A zbog jednostavne ugradnje ne zahtevaju dodatne troškove. Fabrički ugrađeni terminal blok omogućava upravljanje vazdušnom zavesom pomoću daljinskog upravljača, ručno ili preko mikroprekidača, odnosno uređaj se aktivira čim se otvore vrata.

Vazdušne zavese

S obzirom da  sprečavaju ulazak prašine, mirisa, insekata i bilo kog drugog spoljašnjeg zagađenja, one pomažu u održavanju čistoće radnog okruženja. Samim tim štite zdravlje radnika i svih ljudi koji se nađu u prostoriji.

Firma Samsara u svojoj ponudi ima vazdušne zavese raznih dimenzija, te ćete vrlo lako naći onu koja odgovara vašem objektu.