Vazdusne zavese Beograd

Vazdusne zavese Beograd

samsara-admin Komentari 0 29/12/2017

Vazdusne zavese Beograd pomažu u održavanju bolje temperature unutrašnjeg prostora, bilo toplo ili hladno. Vazdušne zavese za osnovni cilj imaju da spreče protok nepoželjnog vazduha. Kroz otvorena vrata između prostora koji imaju različite temperature. Najščešće se mogu naći kod ulaznih vrtaa u objekat, ali i između prostora koji imaju različite namene, pa samim tim I temperature.

Moglo bi se reći da vazdušne zavese stvaraju nevidljivu podelu između dve odvojene prostorije, a Samsara  kućna tehnika će u ovom blogu pisati o prednostima ugradnje vazdušnih zavesa.

Vazdusne zavese Beograd štede električnu energiju

Ulazni objekti opremljeni vazdušnim zavesama obezbeđuju uštede u pogledu potrošnje električne energije. Vazdušne zavese smanjuju temperaturne razlike, pa stoga neće biti potrebno dodatno zagrevanje prostorije kako bi se stvorio ugodniji osećaj. Vazdušna zavesa sprečava ulazak vanjskog vlažnog vazduha u prostor, smanjujući energiju potrebnu za tretiranje vazduha i poboljšanje udobnosti.

 

Vazdusne zavese Beograd zaštita i bezbednost

Korišćenje vazdušnih zavesa umanjuje ulazak letećih insekata, prašine, vjetra i ambijentalne vlage u prostorije, čime se obezbeđuje čisto i zdravo okruženje.
U objektima koji služe za rashlađivanje, u hladnjačama, vazdušne zavese  mogu znatno smanjiti ulaz toplog vazduha prilikom pristupa zonama niske temperature. Ovo zadržava unutrašnji hladni vazduh i smanjuje stvaranje leda u ulaznom području. Vazdušne zavese ograničavaju mogućnost zagađenja vazduha u područjima vaše zgrade. Ta kontaminacija može biti u obliku zarazne bolesti u bolnici ili medicinskoj zgradi. Takođe, ukoliko je vaša zgrada smeštena u industrijskoj zoni, vazdušne zavese sprečavaju ulazak neprijatnih spoljnih mirisa.

Pravi izbor vazdusne zavese Beograd

Vazdusne zavese Beograd lako se instaliraju i jednostavno održavaju tokom svog životnog veka. Ali da bi se osigurala maksimalna efikasnost i udobnost, važno je odabrati odgovarajući sistem. Vazdušna zavesa sa premalom brzinom neće sprečiti infiltraciju hladnog vazduha, dok onaj koji je previše moćan ili ugrađen na neispravnu visinu može povećati eksfilaciju i biti suviše bučan i neprijatan.

 

Pri izboru vazdušnih zavesa treba uzeti u obzir vrstu objekta i dizajn enterijera, jer oni uslovljavaju izbor vrste vazdušne zavese. U zavisnosti od toga vazdušna zavesa će biti vidljiva – odnosno površinski montirana, nevidljiva – uvučena. Sledeća stavka o kojoj treba da vodite računa je širina vrata. Da bi se obezbedila efikasna pokrivenost, sistemi za protok vazduha trebali bi biti širi od širine otvora vrata. Instalacijom vazdušne zavese koja se preklapa sa punim otvorom, možete osigurati da se ulaz vazduha i drugih zagađivača kontroliše kako bi se održalo ugodno okruženje.

 

 

 

Karakteristike vrata koja se moraju uzeti u obzir uključuju poziciju vrata u odnosu na druge otvore, odnosno vrata, da li postoji dovoljno prostora za postavljanje vazdušne zavese što je moguće bliže otvoru (vertikalnom ili horizontalnom instalacijom) i da ne postoje prepreke između strujanja vazduha i otvora vrata, kao i karakteristike i upotreba objekta.

Zgrade koje su nalaze u područijima sa velikim padavinama ili one koje su podložne jašim strujanjima vetra mogu zahtevati snažnije vazdušne zavese.

Kućna tehnika Samsara je tu za sve dodatne informacije, stoga ne oklevajte da nas kontaktirate.

Samsara vam želi srećne novogodišnje i božićne praznike.