Ugrejte vaš dom na klima

Ugrejte vaš dom na klima uređaj

samsara-admin Komentari 0 05/12/2018

Ugrejte vaš dom na klima uređaj”, zvuči kao najnovija reklama za hladnu zimu, ali verujte zaista je moguće grejanje na klimu.

Razvoj tehnike i tehnologije doneo je napredak i u ovoj oblasti, te se danas klima uređaji za vaš dom ne koriste samo tokom vrelih letnjih meseci za hlađenje. Već je sve veća upotreba klime za grejanje.

Ugrejte vaš dom na klima uređaj”, poručuje vam u ovom blogu kompanija Samsara.

Ugrejte vaš dom na klima uređaj bez dodatnih troškova električne energije

Najvažnije pitanje svakog domaćinstva jeste kako da uštedi na računima za grejenje. Zapravo, od toga zavisi da li ćete izabrati centralno grejanje, TA peć ili grejanje na drva, a poslednjih godina se javlja i mogućnost da ugrejte vaš dom na klima uređaj. Ujedno, ovo je i ekonomski najisplativije rešenje.

Ugrejte vaš dom na klima

Naime, najsavremenije klime štede energiju. To znači da troše manje struje uz istu količinu proizvedene toplote. Odnosno, klima jačine od 12 000 Btu utroši oko 1,2 KW da bi emitovala oko 3,5 KW toplotne energije. Za razliku od nje TA peć će potrošiti 3,5 KW da bi proizvela istu toliku količinu toplote.

Da biste bili sigurni koja klima donosi najveću uštedu prilikom kupovine obratite pažnju, pre svega, na energetsku oznaku. Ona se kreće od A do G. Tako da A označava uređaj koji troši najmanje električne energije, dok je oznaka G veoma neisplativa.

Pored energetske oznake drugi bitan faktor jeste SCOP, tj. koeficijent grejanja. On pokazuje odnos potrošene i dobijene toplotne energije. Kreće se od 2,5 do 4. Te što je on veći, veća je efikasnost, a samim tim i ušteda u računima za struju.

Koji je najbolji način da ugrejte vaš dom na klima uređaj?

Iako svaka standardna klima može biti pomoćno sredstvo u grejanju, jedino inverter sistemi pružaju potpuni komfor tokom hladnih dana.

Pa ukoliko rešite da ugrejte vaš dom na klima uređaj izaberite inverter jedinicu. Zahvaljujući posebnom režimu rada ovi uređaji se ne gase ni kada postignu zadatu temperaturu. Već se samo smanjuje broj obrtaja. Na taj način sprečavaju se oscilacije u temperaturi, jer se ona održava konstantnom, pa je sačuvan ne samo kućni budžet, već i vaše zdravlje.

Inverter klima uređaji imaju i drugačiji kompresor u odnosu na druge sisteme. Upravo on omogućava širok opseg rada, pa možete bez brige da ih koristite kako na temperaturi od -15 stepeni Celzijusovih. Tako i na +43 stepeni u letnjim mesecima.

Ugrejte vaš dom na klima uređaj a da pri tom ne narušite enterijer

Savemene inverter jedinice karakteriše čist dizan sa jasnim linijama koje se lako uklapaju u svaki prostor. Ali se među njima posebno izdvajaju Mitsubishi klime iz linije Electric Kirigamine Zen.

Elegantni oblik sa blagim ivicama u srebrnoj, beloj i crnoj boji je savršena dekoracija koja greje. Takođe, odlikuje je najvši koeficijent grejenja, pa je njenim korišćenjem ostvarena i najveća ušteda energije. Dok napredni anti-alergijski i NANO Platinum filteri stvaraju zdravu sredinu za boravak.

Kada je vreme da zamenite klimu

Uređaji iz ove serije spadaju u pametne klime, pa pomoću aplikacije na mobilnom telefonu ili tabletu možete u svakom trenutku podešavati njihov rad, a kao posebna pogodnost tu su i nedeljni tajmer i “I save” funkcija. Oni omogućavaju precizno postavljanje radnih ciklusa i pamćenje podešene temperature.

Mitsubishi klime Electric Kirigamine Zen klime, kao i druge modele koji se koriste za grejanje možete pronaći u bogatoj ponudi kompanije Samsara.