udahnite čist vazduh kućna tehnika samsara 1

Udahnite čist vazduh – Čišćenje klima

samsara-admin Komentari 0 06/05/2019

Udahnite čist vazduh u vašem domu! Poručuju stručnjaci kada naglašavaju koliko je bitno čišćenje klima uređaja.

Čovek dve trećine dana provede u zatvorenoj prostoriji. Zato ne čudi što je vazduh koji udišemo na poslu i domu čak 4 puta zagađeniji od vazduha iz spoljašnje sredine. Bez obzira na redovno provetravanje, prašina, bakterije, virusi, polen i druge štetne materije ostaju prisutne.

Problem je naročito izražen tokom zimskih meseci kada TA peći, radijatori i šporeti na drva dodatno isušuju vazduh. Pa su u tom periodu odvlaživači vazduha obavezni dodatak svakom domu.

Međutim, svakodnevna upotreba klima uređaja leti nameće isto pitanje. Zato, očistite klimu pre početka letnje sezone i udahnite čist vazduh!

Kako da se pripremite za tople dane otkriva vam kompanija Samsara.

Udahnite čist vazduh, jer time čuvate svoje zdravlje

Da bi klima uređaji za vaš dom bili dugoročna investicija neophodno je pravilno održavanje. Na taj način čuvate ne samo njihov vek trajanja, već i efikasnost, što potvrđuju i statistički podaci. Naime, najnovija istraživanja su pokazala da redovno čišćenje i servisiranje klima uređaja može da obezbedi upotrebu jedne jedinice i do 15 godina.

Ipak, čišćenje klima uređaja je najvažnije za očuvanje zdravlja. Najmoderniji filteri, poput jonskog, nano, plazma, catechin mogu da otklone čak 99,9 odsto zagađivača iz vazduha. Uključujući dim, bakterije, plesni, grinje, formaldehide, azbest i kancerogene klice. Time je smanjen rizik od pojave alergija, astme i drugih respiratornih bolesti, ali i od širenja virusa.

Imajte u vidu da čist vazduh podrazumeva i optimalni nivo vlažnosti. Jer, prekomerna vlaga onemogućava hlađanje organizma. Samim tim i normalno funkcionisanje. Dok niska vlažnost vazduha čini vazduh izrazito suvim. Što negativno utiče na kožu i sinuse. Upravo zbog toga klima uređaji imaju posebne funkcije za regulisanje vlage u prostoriji.

udahnite čist vazduh kućna tehnika samsara 2

Posebnu prednost nude pametne klime. Zahvaljujući mogućnosti daljinskog upravljanja, udahnite čist vazduh čim uđete u svoj dom.

Očistite klima uređaj – obezbedite komfor u svom domu

Prvi znak da je vašoj klimi potrebno čišćenje jeste neprijatan miris koji se širi prostorijom kada upalite uređaj. Uvek je potrebno imati čist vazduh u domu.

U prodavnicama možete pronaći razna sredstva za čišćenje i dezinfekciju. Veoma je važno da ih koristite isključivo prema uputstvu kako ne biste oštetili svoje zdravlje, ali i delove klime. Umesto specijalnih prerata možete iskoristiti i deterdžent za pranje sudova koji ste prethodno rastvorili u mlakoj vodi. Njime operite spoljne i lako pristupačne unutrašnje delove.

Sledeći korak je provera filtera za klimu. Ako rashladni sistem sadrži jednokratne filtere dovoljno je samo da ih zamenite novim. U protivnom moraćete ih oprati. Prilikom skidanja filtera budite pažljivi, jer plastične “žabice” za koje se drže mogu lako da puknu i da dovedu do nepotrebnog oštećenja. Vodite računa da pre montiranja filteri budu potpuno suvi.

Za zdrav vazduh morate očistiti i kalem, koji se nalazi iza filtera. Ukoliko je ovaj deo zapušen protok vazduha biće otežan. Samim tim sve nečistoće ostaju u prostoriji. Kalem možete očistiti nežnim usisavanjem pomoću manje četke na usisavaču.

Čišćenje klime ne obuhvata samo unutrašnju, već i spoljašnju jedinicu. Kako je ona izložena udarima vetra i kiše, dolazi do taloženja lišća i prljavštine koji onemogućavaju oticanje kondenzovane vode.

Za detaljno čišćenje najbolje je da angažujete profesionalni tim kompanije Samsara. Oni poznaju perfomanse vaše jedinice i imaju iskustva tako da će čitav posao obaviti efikasno i bez greške.