tople vazdušne zavese Kućna tehnika Samsara 1

Tople vazdušne zavese

samsara-admin Komentari 0 30/09/2020

Tople vazdušne zavese su savršeno rešenje za grejenje hotela, barova, restorana, tržnih centara, banaka, industrijskih pogona i drugih poslovnih objekata.

Dolazak jeseni nametnuo je iznova temu grejanja. Svesni da će hladni dani brzo doći ljudi tragaju za najefikasnijim načinom koji neće preterano opteretiti kućni budžet. Zbog toga sve veći broj domaćinstava napušta tradicionalne opcije i okreće se savremenim, a to je grejanje na klimu.

Međutim, pitanje: “kako uštedeti tokom sezone grejanja” ne muči samo vlasnike stanova, već i preduzeća.

Imajući to u vidu kompanija Samsara vam otkriva koje su prednosti upotrebe tople vazdušne zavese.

Šta su tople vazdušne zavese?

Tople vazdušne zavese predstavljaju poseban vid klimatizacije. Dizajnirane su tako da daju kontinuirani široki tok vazduha. Zato se postavljaju na ulaznim vratima objekata kako bi stvorile nevidljivu barijeru između spoljašnje i unutrašnje sredine. Odnosno, između prostora sa različitim klimatskim parametrima. Ujedno, sprečavaju ulazak insekata, prašine i drugih štetnih materija putem vazduha.

tople vazdušne zavese Kućna tehnika Samsara 2

Za razliku od hladnih, topla vazdušna zavesa ima ugrađene grejače. Zato, pored osnovne funkcije, omogućavaju da se dogrevanjem vazdušnog mlaza obezbedi veliki deo potreba za grejenjem upravo one prostorije koje je zaštićena vazdušnom zavesom.

Zahvaljujući specijalnom mikroprocesoru gašenje ventilatora je odloženo. To znači da se nakon isključenja grejač odmah ugasi, a ventilator ostaje da radi par minuta kako bi se grejač ohladio. Na taj način je izbegnuto pregrevanje i kvar uređaja.

Takođe, mikroproces omogućava konstanto održavanje željene temperature. Dok pomoću daljinskog upravljača možete kontrolisati brzinu protoka vazduha.

Zašto ugraditi toplu vazdušnu zavesu?

Pre svega, tople vazdušne zavese pružaju izuzetan komfor. Čak i kada spoljašnje temperature prelaze nultu vrednost, a vrata na objektu se stalno otvaraju, obezbeđeni su prijatni uslovi za rad.

Ipak, ono što mnogi ističu kao glavnu prednost jeste ušteda energije. Baš kao što inverter sistemi među klima uređajima smanjuju račune za struju, tako i tople vazdušne zavese poboljšavaju energetsku efikasnost. Istraživanja su pokazala da su njihovom upotrebom troškovi električne energije niži 80 odsto u odnosu na druge načine grejanja.

S obzirom na to da zadržavaju prodor svih negativnih faktora iz spoljašnje sredine i čine prostor čistim, vazdušne zavese štite čoveka.

Zato možemo slobodno da kažemo da stvaraju zdravu sredinu, gde ne postoji opasnost od razvoja alergija i drugih respiratornih problema. Kao dokaz tome jeste i atest zaštite na radu i zaštite životne sredine.

Najbolje tople vazdušne zavese

Na tržištu postoje brojne vrste vazdušnih zavesa različitih proizvođača. Među njima se posebno izdvajaju Stigler modeli.

tople vazdušne zavese Kućna tehnika Samsara 3

Čuvena kompanija je osnovana davne 1903. godine kao fabrika za proizvodnju liftova. Da bi tek unuka osnivača Karla Štiglera, Gabrijela pokrenula razvoj vazdušnih zavesa.

Stigler topla vazdušna zavesa se odlikuje nemačkom tehnologijom. Zbog čega pružaju savršeni rad od preko 5.000 sati, uz nizak nivo buke. Dolaze u kutiji od metala koja je laka kako za postavljenje i na visini od 3 m, tako i za održavanje.

Stigler tople vazdušne zavese možete pronaći u bogatoj ponudi kompanije Samsara. Ovde vas čekaju i najbolji klima uređaji za grejanje, kao i odvlaživači vazduha koji su neophodni u zimskim mesecima.