standardne klime Kućna tehnika Samsara 1

Standardne klime

samsara-admin Komentari 0 02/09/2020

Standardne klime imaju najširu upotrebu u svetu.

Poslednje decenije dešavaju se velike klimatske oscilacije. Proleća postaju toplija, a leta gotovo neizdržljiva. Svakako, ne treba zaboraviti ni jeseni sa temperaturama preko 20 stepeni Celzujusovih. Zato ne čudi što su rashladni uređaji postali obavezni dodatak svakom prostoru.

Imajte u vidu da kupovina novih klima uređaja nije obična nadogradnja vašeg životnog standarda. Ona predstavlja dugoročnu investiciju koja vam omogućava da se osećate ugodno tokom čitave godine.

Sa razvojem tehnike i tehnologije tržište ovih aparata konstantno donosi nove modele različitih brendova. Svaki od njih može se pohvaliti svojom ponudom – počev od efikasnosti, preko pouzdanosti i produžene garancije, pa do vrhunskih funkcija i režima rada. Upravo ove brojne mogućnosti mogu da stvore dilemu u odabiru. Prilikom nabavke nove klime morate uzeti u obzir i niz drugih faktora. Cena jedinice, troškovi montiranja, troškovi održavanja, vek trajanja, samo su neke od stavki koje morate razmotriti.

Da ne biste gubili vreme u potrazi kompanija Samsara vam predstavlja standardne klime.

Šta su standardne klime?

Standardne klime namenjene su, pre svega, za hlađenje. Dok grejanje na klimu kod njih je moguće jedino ako temperature zimi ne pređu -5 stepeni Celzijusovih. Mada najbolje mogućnosti za zagrevanje pokazuju na spoljašnjim temperaturama do 0 stepeni. Zato su pogodne za područja sa blagom klimom ili se mogu koristiti kao dodatak centralom grejanju.

standardne klime Kućna tehnika Samsara 2

Ova vrsta klima radi na pricipu on/off regulacije. To znači da kada dostignu željenu temperaturu kompresor se gasi. Ponovo počinje sa radom tek kad se temperatura u prostoru promeni. Dakle, nisu u stanju da temperaturu stalno održavaju na istom nivou, kao što to mogu da čine inverter sistemi.

Standardne klime se sastoje od 2 odvojene jedinice. Spoljna jedinica se instalira na ili u blizini spoljnog zida prostorije koju želite da rashladite. U njoj se nalaze kompresor, zavojnica kondenzatora i zavojnica za proširenje ili kapilarne cevi. Za razliku od spoljne, unutrašnju jedinicu krasi elegantni dizajn u koji su smešteni rashladni kalem i filteri.

Koje su prednosti standardne klime?

S obzirom na složenost sistema, za ugradnju standardne klime neophodno je angažovanje profesionalaca. Iako su početni troškovi malo veći, nego kod prozorske klime, koju možete sami montirati, dugoročno posmatrano one donose uštedu u računima za struju.

Najnoviji modeli se odlikuju gotovo nečujnim režimom rada. Čime je obezbeđen komfor, čak i pri obavljanju zahtevnih poslova.

Ipak, glavna prednost koju stručnjaci ističu jeste zaštita zdravlja. Naime, standardne klime dolaze sa najsavremenijim filterima koji uspešno otklanjanju preko 90 odsto štetnih materija iz vazduha. Na taj način ograničavaju rast mikroba i sprečavaju širenje bolesti. Dakle, značajne su ne samo za ljude koji pate od alergija i respiratornih problema, već i za one koji su zdravi.

Koji su najbolji klima uređaji za hlađenje?

Gree standardne klime opravdano spadaju u najprodavanije. One su rezultat velikih ulaganja u tehnološka istraživanja. Upravo zato pružaju savršeni spoj najmodernijih performansi i povoljnih cena.

standardne klime Kućna tehnika Samsara 3

Ujedno, donose veliku uštedu u budžetu. Ove klime koriste u radu ekološki prihvatljiv freon R410A, koji ne oštećuje ozonski omotač i troši manje energije. Takođe, najsavremeniji fliteri čine vazduh zdravijim, te blagotvorno deluju na čovekov organizam.

Veliki izbor standardnih klima različitih brendova možete pronaći u bogatoj ponudi kompanije Samsara.