Servisiranje klima uređaja

Servisiranje klima uređaja

samsara-admin Komentari 0 27/04/2018

Servisiranje klima uređaja je ključno za nesmetan rad i dugi vek trajanja vaše klime.

Klima uređaji odavno su postali obavezni deo naših životnih i poslovnih prostora, jer nam omogućavaju da normalno funkcionišemo tokom vrelih letnjih meseci.

Međutim, da bi jedinice pružale kvalitetan vazduh povremeno servis klima uređaja i čišćenje pred proleće koje obuhvata samo pranje filtera vodom nije dovoljno.

Već, pre početka leta, kao i na kraju sezone, tj. nakon intenzivnog korišćenja, potrebno je izvršiti servisiranje klima uređaja.

Servisiranje klima uređaja održava njihove tehničke performanse

Glavni uzrok lošeg hlađenja i pojave vazduha neprijatnog mirisa, jeste neodržavanje sistema za klimatizaciju. Ovaj problem je naročito izražen kod prozorske klime i split sistema koji su uključeni tokom celog dana.

 

Naime, svake godine jedinica gubi 5 odsto svoje efikasnosti. Ako servisiranje klima uređaja obavljate redovno možete da dobijete efikasnost od 90 do 95 odsto dugi niz godina, dok dobro održavane klime daju visoke performanse, čak 100 odsto udobnosti u stanu ili kancelariji.

Takođe, dobro održaveni klima uređaji troše manje energije od drugih, a samim tim štede vaš novac.

Čišćenje klima uređaja i manje probleme koji nastanu, možete sami regulisati, dok je za detaljno servisiranje klima uređaja potrebno angažovati stručnjake.

Održavanje tehničke ispravnosti klima uređaja podrazumeva proveru ispravnosti rada njenih delova. Tu spadaju provera i čišćenja kalema da bi protok vazduha bio maksimalan, čišćenje spoljne jedinice od lišća, provera creva za oticanje kondenzovane vode, kao i provera stanja gasa, kompresora i ventilatora.

Servisiranje klima uređaja čuva vaše zdravlje

Filteri za klima uređaje su vaša pluća dok jedinica radi. Vazduh iz prostorije kontaminiran prljavštinom i mikroorganizmima koji uvlači klima najvišim delom ostane upravo na filterima. Da bi oni nesmetano radili, a time održavali čist vazduh u stanu potrebno je redovno servisiranje!

Servisiranje klima uređaja

Samo čisti filteri štite vaše zdravlje. Taloženja bakterija, grinja, čađi od duvanskog dima i prljavštine može biti uzročnik mnogih zdravstvenih problema za koje niste ni bili svesni da je izvor klima uređaj.

Najčešće se javljaju razne alergije i respiratorne infekcije, a u najtežim slučajevima dolazi do astme i bakterijske bolesti.

Zašto servisiranje klima uređaja treba poveriti stručnjacima?

Baš kao što kupovina klima uređaja zahteva pomoć stručnjaka koji poznaju perfomanse svih vrsta i kapacitet za hlađenje određenih površina, tako i servisiranje klima uređaja treba prepustiti profesionalnom timu.

Ukoliko ovaj posao obavljate sami ili angažujete nestručno lice može doći do oštećenja klima uređaja, pa će vas popravka koštati mnogo više nego redovni servis.

Servisiranje klima uređaja

Jedino stručnjaci u ovoj oblasti poseduju znanje i veštine, kao i potrebni alat. Takođe, oni vam mogu dati savete kako pravilno da čistite i koristite klimu. Mnogi od nas nesvesno prave greške pri upotrebi čime skraćuju vek trajanja svog uređaja.

Kompanija Samsara u svom timu ima profesionalce koji garantuju da će se posao obaviti stručno i brzo. Zato, prepustite brigu o svom klima uređaju nama, a vi se potpuno opustite u svom domu.