servis klima u beogradu

Servis klima u Beogradu i važnost redovne provere

samsara-admin Komentari 0 21/11/2017

Servis klima u Beogradu obavlja naš profesionalni tim koji ima višegodišnje iskustvo u servsiranju klima uredjaja

Servis klima u Beogradu se radi kako bi postigli što duži radni vek rashladnog uređaja, i veoma je važno da vršite redovne servise i naš savet je da to uradite  kada već krenu prve vrućine. Naše veliko iskustvo upravo nam pokazuje da je najčešći uzrok kvara klima uređaja činjenica da se ne vodi računa o uređaju i čeka se sa servisom ili nekoliko godina ili kada krenu prve velike vrućine.

Kada je reč o novim klima uredjajima, potrebno je da se redovan servis klima radi svake godine, dok je za starije klima uredjaje neophodno to raditi i dva puta godišnje ako su montirane do jako prometnih ulica gde je veoma gust saobraćaj.

U našem servisu, ali i u drugim, redovna kontrola rashladnih klima uređaja podrazumeva dopunu ili zamenu freona i ulja u kompresoru, kao i vakumiranje sistema, da freon ne bi isparavao tokom korišćenja. Negde je čak uključeno i antibakterijsko čišćenje sistema, pa serviser klima uređaja samim čišćenjem klime umanjuje rizik nastanka bolesti prouzrokovanih raznim vrstama bakterija i gljivica koje se nalaze u klima uređajima.

Sistemi klima uredjaja

Za razliku od drugih rashladnih uređaja koje neki majstori mogu na svoju ruku da popravljaju, sistemi klima uređaja ne funkcionišu na taj način.
Kontrolu klima uređaja treba raditi u proverenim servisima i obratiti pažnju na nestručne servisere, jer oni naprave više štete nego koristi. Iako je kod njih nešto jeftinije, svako ko je tako radio došao je posle prvih vrućina kod ovlašćenog servisa da se ponovo uradi servis klima uredjaja.

Dopunjavanje klima

dopuna klima uredjaja

Dopunjavanje klima je veoma rizično kod nestručnih majstora jer oni to često vrše neodgovarajućim sredstvima, a čak i freonima koji nisu predviđeni za neke klima uređaje. Osim što dopunjavanje rashladnog gasa nije preporučljivo bez tablica za dopunu, pogrešno je i to što u nekim servisima dopunjuju samo gas, iako je potrebno da se ispoštuje propisani odnos ulja i gasa, jer se razlikuje da li je R-22, R-407C ili R-410C ( kod svakog modela klima-uređaja).

Redovan Servis klima u Beogradu

Redovno održavanje uređaja za klimatizaciju, a posebno pre letnje sezone, omogućava njihov ispravan rad pri visokim temperaturama, što podrazumeva čist i svež vazduh u prostorijama, sprečavanje bolesti i smanjenu potrošnju energije. Takođe, redovni godišnji servisi klima uređaja produžiće njihov radni vek i smanjiti mogućnost za pojavu kvarova, čija popravka košta mnogo više od redovnog servisa.

Najjednostavniji kvar na klima uređaju može da bude zamena osigurača, što košta oko 1000 dinara, dok je najskuplje popravljati kompresor. Kompletan servis kompresora, kada se menjaju neki njegovi delovi, košta oko 150evra ( za klimu od 12,000 Btu/h ), dok otklanjanje kvarova košta od 30 evra. Ukoliko dođe do situacije da mora da se kupi nov klima-uređaj, on sa ugradnjom košta više od 250 eura.

Pozovite nas već danas ili nam pošaljite poruku ovde i rezervišite vaš redovni servis klima uređaja.