prozorske klime

Prozorske klime i njene prednosti

samsara-admin Komentari 0 05/02/2018

Prozorske klime za razliku od standardnih klima uređaja, koje se sastoje od spoljneg i unutrašnjeg dela, sadrže samo jednu jedinicu u kojoj se nalazi kompresor, isparivač, kondezator, ventilator. Kao što im i sam naziv kaže ugrađuju se sa spoljašnje strane prozora.

prozorske klime

Prvi prozorski  klima uređaji proizvedene su davne 1971. godine i vrlo brzo su postale veoma popularne. Danas ih retko srećemo, jer većina ljudi ima centralni klima uređaj u svom domu.

Međutim, to nije uvek najbolja opcija, pa treba razmisliti o drugačijem rešenju – kupovini prozorskog klima uređaja. A koje su prednosti ove vrste klimatizacije otkrijte u nastavku.

Prozorske klime su jeftinije

Prva i najveća prednost jeste niža cena.

Prozorski klima uređaji su ne samo znatno jeftiniji, već će vam oni uštedeti troškove za struju na mesečnom nivou.

Prozorske klime imaju neverovatnu energetsku efikasnost jer koriste manje električne energije, pa su značajan faktor i u očuvanju životne sredine. Njihovim izborom zadržaćete više zarađenog novca na svom bankovnom računu za željeni letnji odmor ili kupovinu nekog drugog savremenog aparata.

Naravno, ukupni troškovi zavise od izabranog brenda, kao i od dimenzije i karakteristika sobe.

Prozorske klime se veoma lako monitariju

Iako se proces može malo razlikovati u zavisnosti od modela koji kupite, montiranje prozorske klime je brzo i lako.

Kod montaže split sistema, nosači se ušrafljuju u zid, izvodi se instalacija, buši rupa u zidu.

Ovaj zahtevan posao mora da izvrši ovlašćeno stručno lice, jer se uređaj nakon instalacije puni gasom. Sa druge strane, prateći svaki korak iz dobijenog uputstva, prozorske klime možete i sami namontirati.

Instalacija se svodi na skidanje prozorskog krila, postavljanje klime u prozor, a zatim zatvaranje ostatka rupe šper pločom, stiroporom i pur penom.

prozorske klime

Nakon postavljanja, klimu samo uključite u električnu mrežu i možete odmah da se rashladite, jer one dolaze već napunjene gasom i odmah su spremne za korišćenje.

Budući da su dizajnirane da se uklope u prozor, prozorske klime ne zauzimaju ni jedan kvadratni metar u vašem domu.

Ovo predstavlja ogromnu prednost naročito ako živite u maloj kući ili želite da hladite malu sobu.

Prenosni klima uređaji, ventilatori i drugi vidovi hlađenja mogu zauzeti dragoceni prostor. Za razliku od njih ove klime gotovo su neprimetne u prostoriji, a ne zauzimaju previše prostora ni oko kuće.

Savremena prozorska klima je multifunkcionalni uređaj

Osim hlađenja, danas, prozorske klime imaju i opciju grejanja. Ova dualna funkcija čini je odličnom jedinicom za celokupnu upotrebu, jer će smanjiti vaše račune za struju ne samo u letnjim mesecima već na godišnjem nivou.

Takođe, postoje i prozorske klime koje se koriste kao prečišćivači vazduha.

Ovi uređaji obično dolaze sa anti-mikrobiološkim ili HEPA filterima kako bi se smanjili mirisi, alergeni i druge čestice u vazduhu koje mogu negativno da utiču na kvalitet vazduha u prostoriji. Na ovaj način dobijate ne samo željenu tempereaturu već i čist vazduh, pa je opasnost od širenja bakterija i drugih bolesti smanjena.

Prozorska klima se može postaviti u bilo kojoj prostoriji

Ovaj vid klimatizacije možete koristiti u poslovnim prostorijama, spavaćoj sobi, u kuhinji ili gde god vam treba rashlađivanje.

prozorske klime

Iako se montira, prozorski klima uređaji imaju karakteristiku prenosivog uređaja, dok split sistemi to uopšte nisu.

Ne samo da je lako možete sami instalirati već i skinuti, pa je ona pogodna za premeštanje iz sobe u sobu kada je to potrebno, kao i u slučajevima česte promene mesta stanovanja.

Ova prednost čini kupovinu prozorskog klima uređaja efikasnijim jer nećete morati kupiti novu jedinicu kada se selite.

Ukoliko se odlučite za kupovinu prozorske klime pozovite Samsara kućnu tehniku ili pogledajte ponudu na našem sajtu www.kucnatehnika.com

Čekamo vas!