Prodaja klima

Prodaja klima

samsara-admin Komentari 0 09/01/2018

Prodaja klima uredjaja je deo našeg širokog opsega poslovanja.

Kućna tehnika Samsara  u svojoj ponudi ima sve vrste klima uredjaja, kako inverter klima, tako i klasičnih, kasetnih, zidnih, pokretnih.

Prodaja klima i princip rada klima uređaja

prodaja klima

Klima uređaj apsorbuje energiju sa jednog mesta i prenosi je na drugo.  To je sistem koji mora biti sačinjen od bar jedne unutrašnje i jedne spoljašnje jedinice, koje su  međusobno povezane bakarnim cevima za protok freona i kablovima za komunikaciju i napajanje. Rad klima uređaja je zasnovan na tzv. levokretnom kružnom procesu freona koji kruži kroz cevi, i on  menja agregatno stanje.

Osnovni delovi ovakvog sistema su isparivač, kondenzator i kompresor.

Freon u isparivaš ulazi u tečnom stanju a isparava u cevima koristeći toplotu vazduha iz prostorije. Zatim se prenosi kroz spoljne ploče izmenjivača. Nakon prolaska kroz isparivač freon u gasovitom stanju kroz cevi dolazi do spoljašnje jedinice u kojoj je smešten kompresor. U kompresoru se povećava pritisak i temperatura. Nakon toga, freon se u  gasovitom stanju uvodi u kondenzator, gde se u cevima kondenzuje, dok se okolni vazduh zagreva.

U kućištima se nalaze ventilatori koji povećavaju strujanje vazduha iz prostorije .

 Prodaja klima i funkcije klima uredjaja

Pojam klima uređaj ili klimatizacija najčešće se vezuju samo za rashladni sistem. Međutim, klimatizacija  je mogućnost upravljanja temperaturom, količinom relativne vlage, čistoćom i distribucijom vazduha.

prodaja klima

Klima uređaji pružaju preciznu kontrolu temperature. Uvek možete stvoriti okruženje u kojem se osećate najbolje, uz izbor prave temperature. Ne samo da stvaraju komfor, već se uz njih osećate svežije i aktivno čak i u najekstremnijim spoljnim uslovima.

Inverter klime su karakteristične po tome što imaju opciju i hlađenja i grejanja. To ih čini multifunkcionalnim i veoma praktičnim.

Inverter klima uredjaji doneli su jednu inovaciju kada su u pitanju sistemi za klimatizaciju, a to je grejanje!

 Ovi klima uredjaji sadrže toplotnu pumpu koja omogućuje grejanje, pri spoljnoj temperaturi  i do -15 stepeni I omogućavaju uživanje uz savršeno konstantnu temperaturu tokom cele godine, bez obzira na spoljne uslove.

Inverter klima uredjaji su ekološki prihvatljiva alternativa za tradicionalne načine grejanja zbog toga što energiju spoljnog vazduh prenosi u unutrašnjost prostora, pri čemu je vazduh zagrejan.

Funkcija prešičćavanja je danas postala mnogo naprednija. Uređaji sadrže posebne filtere koji apsorbiraju prašinu, dim i ostale nečistoće iz vazduha i tako mogu proizvesti svež, čisti vazduh. Jedna od značajnih novena jeste da neki klima uređaji mogu posedovati i polen filter koji se preporučuje osobama sa alergijama, kao i jonizator.

prodaja klima

Funkcija odvlaživanja vazduha je moguća u režimu hlađenja. Odvlaživanjem vazduha klima uređaj pruža osećaj kvalitetnijeg i svežeg vazduha. Pravilna vlažnost vazduha sprečava širenje buđi i lišajeva, što takođe povoljno utiče na osobe sa alergijama.

Za sve informacije pozovite nas, ili pogledajte novine i ponude na našem sajtu www.kucnatehnika.com

Tu smo uvek za vas!