Prodaja klima Beograd

Prodaja klima Beograd

samsara-admin Komentari 0 12/08/2018

Prodaja klima Beograd naročito je izražena tokom vrelih letnjih meseci.

Temperetarure preko 30 stepeni nemoguće je “preživeti” bez klime za leto. Jedino prijatno rashlađeni prostor pruža potreban komfor za obavljanje poslovnih i privatnih zadataka. Osim što klima uređaji za vaš dom obezbeđuju udobnost, oni imaju i pozitivan uticaj na zdravlje ljudi. Naime, zahvaljujući njima dobijate čisto i bezbedno okruženje za boravak.

Imajući u vidu kolike su njihove prednosti ne čudi podatak da prodaja klima Beograd napreduje iz godine u godinu.

Prodaja klima Beograd je deo naše svakodnevnice

Još u davna vremena čovek je pronalazio načine da se rashladi. Tako je u Egiptu korišćena nakvašena trska preko prozora, koja je sprečavala ulazak vrelog vazduha u prostoriju. Dok je u Starom Rimu konstruisan akvadukt kojim je voda kružila uz zidove kuća i rashlađivala ih.

Tek početkom 20. veka Vilis Haviland je izumeo klima uređaj. U početku, kupovina klima uređaja je smatrana privilegijom, jer su mogli da je priušte samo bogati, te su bili dostupni samo u određenim prodavnicima i od strane uskog kruga proizvođača.

Vremenom, njihova upotreba dobija široku komercijalizaciju. Danas se prodaja klima odvija u svim trgovinskim lancima i prodavnicama bele tehnike po povoljnim cenama.

Prodaja klima Beograd – raznovrsnost modela

Sa razvojem nauke i tehnike, napredovali su i klima uređaji. Osim standardnih jedinica dostupne su i prozorske i pokretne klime koje su vrlo lake za korišćenje.

Takođe, dodate su mnoge funkcije. Tako da savremene klime imaju mogućnost uspešnog grejanja tokom zime. Tu se, pre svega, izdvajaju inverter sistemi koji efikasno rade na temperaturama od -15 do preko 40 stepeni Celzijusovih.

Prodaja klima Beograd

Prodaja klima Beograd – Samsara nudi ne samo niz vrsta, već i mnoštvo proizvođača, a najtraženije su Mitsubishi klime, Beko i Fujitsu klima uređaji. Razlika među njima nije samo u dizajnu i kvalitetu, već i jačini. Jačina od 9.000 Btu idealna je za prostor od 20 do 35 m2. Klime od 12.000 Btu uspešno raslađuju do 60 m2, od 18.000 Btu pokrivaju prostor od 60 do 80 m2. Dok su klime od 24.000 Btu namenjene za površinu do 110 m2. Raspon snage se kreće od 2.5 kW do 5 kW.

Ako niste sigurni koliku jačinu treba da izaberete izmerite dužinu, širinu i visinu prostora koji želite da rashladite. Zatim dobijeni broj kvadratnih metara podelite sa deset, kako biste odredilii broj potrebnih kilovata.

Ipak, imajte u vidu da je ovo samo okvirni proračun. Treba uzeti u obzir i niz drugih parametara kao što su veličina prozora, položaj stana prema stranama sveta, izolacija, broj električnih uređaja u prostoriji. Zato je najbolje prilikom kupovine da se posavetuje sa stručnjacima koji će vam pružiti sve odgovore na dilemu: “kako odabrati klima uređaj”.

Da li prodaja klima Beograd obuhvata i servis?

Da bi klimatska jedinica dobro radila i pružala kvalitetan vazduh potrebno je pravilno održavanje. Periodično čišćenje klima uređaja koje obuhvata pranje filtera možete sami obaviti, a za godišnje servisiranje klima uređaja potrebno je stručno lice.

Njime se omogućava nesmetani protok vazduha. Ujedno, se produžava i životni vek uređaja. Ukoliko primetite da iz klime izlazi neugodni miris, nemojte da čekate redovni servis, već odmah pozovite ovlašćeni tim profesionalaca. Jer, razlog  leži u bakterijama koje su se nagomilale na isparivaču, a mogu negativno da utiču na vaše zdravlje.

Prodaja klima Beograd

Kompanija Samsara, pored prodaje proizvoda renomiranih brendova, svojim klijentima nudi i servis klima uređaja Beograd. Dugogodišnje iskustvo je naša garancija kvaliteta!