Pripremite se za tople dane

Pripremite se za tople dane

samsara-admin Komentari 0 21/03/2019

Pripremite se za tople dane, jer proleće je stiglo!

Poslednjih godina svedoci smo velikih klimatskih promena, a samim tim i temperaturnih oscilacija. Počev od -15 stepeni Celzijusovih tokom zime, pa do naglog skoka na +20 stepeni, koje vrlo brzo zamenjuju esktremno topla leta.

Upravo takvi meseci nas očekuju i ove godine. Zapravo, ako je verovati vremenskoj prognozi, ovo će biti najtoplije leto u poslednjih 100 godina. Gotovo da nećemo ni stići da uživamo u prijatnim sunčevim zracima, a već će nas sačekati vreli dani.

Nažalost, nemaju svi mogućnost da potraže spas u prirodnoj hladovini drveća, dok se pod temperaturom od preko 40 stepeni Celzijusovih topi asfalt pod nogama. Ipak, klime za leto omogućiće vam da uživate u čarima omiljenog godišnjeg doba, a pre nego što ono stigne Samsara vam savetuje: “Pripremite se za tople dane!”

Pripremite se za tople dane, nabavite klimu

Klima uređaji za vaš dom nisu stvar luksuza, već neophodnost koja olakšava život.

Zahvaljujući razvoju nauke i tehnike, danas, klime imaju komercijalnu upotrebu. Ne samo da su dostupne svima, već široka ponuda obezbeđuje da vrlo lako pronađete onu koji vam odgovara. Takođe, stalni napredak doveo je do pojave novih vrsta. Tako da pored standardne i prozorske klime, tu su i parapetni i pokretni klima uređaji.

Ukoliko ste krenuli u kupovinu klime, stručnjaci naglašavaju da su inverter sistemi najbolja opcija. Ove klime donele su revoluciju u svetu rashladnih uređaja. Posebno dizajniran kompresor ima neverovatnu širinu rada. Odnosno, omogućuje nesmetano hlađenje na temperaturi +43 stepeni Celzijusovih, ali i savršeno grejenje kada u zimskim mesecima termometar pokaže -15 stepeni Celzijusovih. Što znači da će vaš dom uvek biti komforan, bez obzira da li napolju veje sneg ili “prže” zraci sunca.

Klime štede energiju

Ujedno, ove klime štede energiju. Pa ne čudi što su proglašene najboljim, jer njihova cena ne samo da opravdava performanse, već čuva vaš kućni budžet. Stečenu popularnost pokazuju i kada je prodaja klima 2019. godine u pitanju.

Zato, pripremite se za tople dane tako što ćete svoj prostor ukrasiti nekim od prelepih i funkcionalnih inverter modela poznatih proizvođača.

Pripremite se za tople dane da biste sačuvali svoje zdravlje

Iako je glavna funkcija klime obezbeđivanje željene temperature u prostoriji, ona pružaju mnogo više. Pre svega, filteri za klima uređaje otklanjaju iz vazduha sve negativne materije, uključujući dim, prašinu, grinje, kancerogene čestice… Time dobijate čist vazduh u vašem domu, pa je rizik od pojave alergije, širenja virusa i drugih zdravstvenih problema sveden na minimum.

Najmoderniji modeli imaju posebne funkcije, te deluju kao odvlaživači vazduha. Imajući u vidu da visoka vlažnost vazduha negativno utiče na organizam, jer onemogućava evaporaciju znoja, ovo je još jedan razlog da koristite klimu tokom leta.

Pripremite se za tople dane, izvršite servis klima uređaja i čišćenje pred proleće

Ako već imate odgovarajuću jedinicu, onda sigurno znate koliko je važno pravilno održavanje klima uređaja. Ono obuhvata redovno čišćenje i servisiranje. Naročito pre leta, tj. pre početka intenzivne upotrebe. Na taj način čuvate vek trajanja svoje klime, kao i normalno funkcionisanje.

Kvarovi na klima uređajima

I dok čišćenje možete obaviti sami, servisiranje klima uređaja je posao za profesionalce. Jedino stručnjaci u ovoj oblasti poseduju znanje i veštine za proveru svakog dela jedinice, a po potrebi i za punjenje freonom.

Pripremite se za tople dane, posetite firmu Samsara, jer ćete ovde pronaći klimu po vašoj meri. Ako niste u mogućnosti lično da dođete iskoristite našu posebnu uslugu, a to je – prodaja klima preko interneta.