Prenosivi rashladni uređaji

Prenosivi rashladni uređaji

samsara-admin Komentari 0 18/08/2020

Prenosivi rashladni uređaji poslednjih godina postali su veoma traženi širom sveta.

Korišćenje klima tokom leta više je nego luksuz. Vreli letnji dani sa temperaturama koje često prelaze 40 stepeni Celzijusovih i ništa manje toplim noćima nemoguće je izdržati bez dobrog rashladnog sistema. Oni, pre svega, stvaraju prijatnu atmosferu. Takođe, čine obavljanje svakodnevnih zadataka lakšim. Svakako, ne treba zaboraviti i njihov blagotvorni efekat na zdravlje, što je posebno značajno u ovom godišnjem dobu.

Međutim, razvoj tehnike i tehnologije doveo je do pojave brojnih modela. Kupovina često dovodi u pitanje koji su najbolji klima uređaji za hlađenje. Da ne biste gubili vreme, kompanija Samsara vam otkriva zašto su prenosivi rashladni uređaji pravi izbor za svaki dom.

Prenosive rashladne uređaje možete postaviti gde god želite!

Mnogi ljudi instaliraju klima uređaje u jednoj prostoriji, a ne u svim sobama. Iako najnoviji modeli imaju vrhunske perfomanse, nemaju moć da u potpunosti rashlade kuće velike kvadrature. Naročito, one koje imaju više spratova.

Zahvaljujući pokretnim klimama možete imati željenu temperaturu u svakoj prostoriji, bez kupovine dodatnih jedinica. Naime, ovi uređaji su dizajnirani tako da na dnu imaju točkove koji omogućavaju lako premeštanje.

Prenosivi rashladni uređaji

Upravo ova karakteristika je poželjna u vrelim mesecima. Iskoristite svoj model pokretne klime u toku dana za hlađenje dnevne sobe, jer u njoj najviše vremena provodite. Kada krenete na spavanje prebacite je u spavaću sobu kako biste imali prijatni san.

Ipak, prilikom premeštanja morate da vodite računa da pod prostorije u koju je postavljete nije previše prašnjav, niti vlažan. U suprotnom može doći do kvarova.

Prenosivi rashladni uređaji nisu zahtevni za instaliranje

Glavna prednost kada su u pitanju prenosivi rashladni uređaji jeste lakše instaliranje. Za razliku od standardnih ugradnih klima, ovde je reč o samostalnom uređaju za klimatizaciju. Pa umesto kondenzatorske jedinice, one propuštaju topli vazduh iz prostorije preko jednostrukog ili dvostrukog creva koje je povezano na prozor.

S obzirom da ugradnja klime ne zahteva bušenje zida i montiranje jedinice instaliranje je veoma jednostavno. Nema potrebe da izdvajate dodatni novac za angažovanje profesionalaca. Sve što treba da uradite jeste da crevo prečnika 10-ak cm usmeriti tako da izduvava topli vazduh u spoljašnju sredinu.

Prenosivi rashladni uređaji imaju višestruku ulogu

Prenosivi rashladni uređaji nisu namenjeni samo za hlađenje. Pojedini modeli, poput Gree klime, imaju i funkciju odvlaživanja, koja otklanjanja preteranu vlagu iz prostorije. Na taj način čine vazduh u prostoriji zdravim.

Prenosivi rashladni uređaji

Visoka vlažnost vazduha stvara pogodno tlo za razvoj bakterija, grinja i plesni. Te nikako ne pogoduje ljudima sklonim alergijama i respiratornim problemima. Ujedno, previše vlage smanjuje efikasnost pokretne klime. U toj situaciji ona mora da radi dvostruko jače kako bi postigla zadatu temperaturu i uklonila vlagu. Što za posledicu ima povećanje troškova električne energije.

Pored regulisanja vlažnosti, prenosivi rashladni uređaji mogu da imaju i opciju grejanja. Nećete morati da brinite u hladnim zimskim danima, jer su one savršeni dodatak centralnom sistemu.

Najnoviji prenosivi rashladni uređaji svetski poznatih proizvođača pronaći ćete u bogatoj ponudi kompanije Samsara. Čitav asortiman možete pogledati i na našem sajtu.