prednosti nove klime u domu Kućna tehnika Samsara 1

Prednosti nove klime u domu – U čemu se sastoje?

samsara-admin Komentari 0 06/05/2020

Prednosti nove klime u domu, zaista, su nemerljive.

Potreba za prijatnim, svežim vazduhom postojala je od davnina. Pa su stari narodi na razne načine nastojali da rashlade svoj prostor. Egipćani su za to koristili nakvašenu trsku koju su postavljali preko prozora. Rimljani su, čak, imali poseban sistem hlađenja koji je bio dizajniran tako da je voda kružila uz zidove, sprečavajući prodor toplote.

Ipak, prva prava klima pojavila se tek početkom 20. veka zahvaljujući Vilisu Havilandu. Kako su troškovi njene izrade bili visoki prodaja je bila ograničena samo na mali krug, bogatih. Razvoj tehnika 50-ih godina doneo je komercijalizaciju. Time je omogućeno da klime sa ugradnjom budu dostupne svim društvenim slojevima.

Nažalost, svaki uređaj ima svoj rok trajanja. Bez obzira što vršite redovno čišćenje i servis klima, u jednom trenutku javiće se potrebe za kupovinom nove.

Koje su prednosti nove klime u domu otkriva vam firma Samsara.

Prednosti nove klime u domu – Ušteda u potrošnji električne energije

Prednosti nove klime u domu ogledaju su, pre svega, u smanjenoj potrošnji struje. Naime, ranije generacije klima uređaja nisu bile toliko efikasne kao najnoviji modeli.

prednosti nove klime u domu Kućna tehnika Samsara 2

Stručnjaci procenjuju da ugradnja nove jedinice može da poboljša efikasnost hlađenja za 40 odsto uz mnogo manju potrebnu energiju. Odnosno, nova klima maksimalno koristi ulaznu energiju za hlađenje ili zagrevanja vazduha. Poboljšana efikasnost rada direktno utiče na račune za struju, pa ćete vrlo brzo da vratite uloženi novac.

Da biste znali koliko je vaša klima efikasna obratite pažnju na koeficijente SEER i COP. Oni pokazuju koliko rashladne ili grejne energije dobijete za 1 W električne. Samim tim više vrednosti ovih koeficijenata znače i veću energetsku efikasnost.

Nova klima donosi bolji kvalitet vazduha

Novi klima uređaji ne donose samo željenu temperaturu, već su zaslužni i za kvalitet vazduha u prostoriji. Zapravo, pomoću njih možete da prečistite vazduh u svom domu, kao i na radnom mesto gde je velika koncentracija ljudi.

Moderne jedinice opremljene su različitm vrstama filtera. Tako, na primer, aktivni ugljeni filter apsorbuje dim, srebrni jonski filter uklanjan bakterije i plesni. Dok NANO filter uspešno čisti 99 odsto bakterija i štetnih materija, uključujući i kancerogene čestice. Takođe, novi modeli imaju dodatne funkcije koje regulišu vlažnost vazduha.

Imajući ovo u vidu možemo slobodno da kažemo da nove klime čuvaju vaše zdravlje, jer sprečavaju pojavu gripa, astme, alergija i drugih respiratornih infekcija.

Prednosti nove klime u pogledu komfora

Novi klima uređaji rade nečujno.

prednosti nove klime u domu Kućna tehnika Samsara 3

Iako mnogi režim rada ne vide kao prednost, nemojte da zaboravite da intenzivna buka smanjuju produktivnost u obavljanju svakodnevnih aktivnosti. Istovremeno, negativno se odražava na san. Što dugoročno gledano ostavlja posledice na zdravlje čoveka.

Poseban komfor donose pametne klime. One omogućavaju daljinsko upravljanje sa bilo kog mesta. Što znači da nećete morati da držite jedinicu stalno upaljenu kako bi vas po povratku u kući sačekala prijatna temperatura.

Kompanija Samsara ima bogatu ponudu različitih modela i proizvođača po najpovoljnijim cenama. Ovde vas čekaju i najnovije inverter klime, jer pravi je trenutak da obezbedite svoj dom i za grejnu sezonu.