Prečišćivači za vazduh

Prečišćivači za vazduh

samsara-admin Komentari 0 11/02/2022

Prečišćivači za vazduh čine da vaš boravak u prostorijama unutar porodične kuće ili stana bude daleko bezbedniji i ugodniji.

Sve je veća zabrinutost zbog nivoa zagađenja vazduha, kako na otvorenom, tako i u zatvorenom prostoru. Prema određenim istraživanjima, vazduh u zatvorenom prostoru može biti i do pet puta zagađeniji od spoljašnjeg vazduha. Prema tome, svakom domaćinstvu postaju sve neophodniji uređaji koji će taj vazduh filtrirati i na taj način štititi zdravlje svih ukućana. Upravo takvi uređaji su i prečišćivači vazduha.

Pošto unutrašnji vazduh ne cirkuliše toliko koliko i spoljašnji, mnogi zagađivači u vazduhu nastavljaju da napreduju i razmnožavaju se.

Prečišćivači za vazduh mogu osvežiti ustajali vazduh, smanjujući šanse za nastanak zdravstvenih problema izazvanih zagađivačima u zatvorenom prostoru. Ovi zagađivači mogu izazvati respiratorne infekcije, neurološke probleme ili pogoršati simptome obolelih od astme. Kvalitetni prečišćivači vazduha eliminišu nekoliko vrsta zagađivača vazduha, održavajući naše zdravlje dobrim.

U narednim redovima predstavićemo vam nekoliko osnovnih prednosti upotrebe ovih praktičnih i efikasnih kućnih aparata.

Prečišćivači za vazduh ublažavaju simptome astme

Ljudi obolelih od astme u našoj državi je sve više. Zahvaljujući većoj zagađenosti vazduha, njihova svakodnevica postaje mučna i zamorna.

Prečišćivači za vazduh

Zagađivači kao što su polen, grinje ili druge čestice prašine iritiraju njihove disajne puteve, uzrokujući otežano disanje. Ukoliko u domaćinstvu postoje kućni ljubimci poput mačaka ili pasa, stvar se dodatno komplikuje.

Grinje se smatra najčešćim alergenom u zatvorenom prostoru, koji itekako uspeva u vlažnom okruženju. Nedostatak svežeg vazduha povećava nivo vlažnosti u zatvorenom prostoru, pružajući savršeno okruženje za razmnožavanje grinja. Zatim, udisanje zagađenog vazduha povećava šanse za napade astme, što nikako ne želite.

Većina prečišćivača vazduha za kućnu upotrebu koristi HEPA filtere, dizajnirane da ’’uhvate’’ sve ove zagađivače, tako da vazduh koji udišete bude čist. Ovi filteri se sastoje od višeslojnih mreža sačinjenih od finih niti fiberglasa, tanjih od pramenova kose. Polen, grinje i perut kućnih ljubimaca koji plutaju u vazduhu ostaju zarobljeni u ovim mrežama, tako da vi možete uživati u svežem vazduhu.

Efikasan prečišćivač vazduha održava vaš unutrašnji vazduh bez zagađivača, smanjujući poteškoće sa disanjem uzrokovane astmom.

Eliminišu štetne hemikalije u unutrašnjosti vašeg doma

Zatvaranje vrata i prozora naše kuće ne znači da možemo isključiti spoljne zagađivače kao što su azot-dioksid i ugljen-monoksid. Ovi gasovi se obično nalaze u oblastima sa velikim prometom motornih vozila i mogu ući u vaše domove. Izloženost ugljen-monoksidu i azot-dioksidu povećava rizik od demencije i Alchajmerove bolesti.

Čak i ako ne živite u velikim gradovima sa velikim saobraćajem, atmosfera u vašem domu i dalje može biti zagađena toksinima iz nekoliko sredstava za čišćenje.

Mnoga sredstva za čišćenje u domaćinstvu sadrže toksične hemikalije kao što su amonijak, hlor i slično. Izlaganje ovim hemikalijama u malim količinama može biti bezopasno, ali rutinsko izlaganje može dovesti do ozbiljnih zdravstvenih problema kao što su tumor, rak, kardiovaskularni ili neurološki poremećaji.

Prečišćivači vazduha sa aktivnim ugljem mogu očistiti ove hemijske zagađivače, izbegavajući rizik od nekoliko zdravstvenih problema. Veoma porozan oblik ugljenika se koristi u ovoj metodi filtriranja ugljenika za hvatanje hemikalija, reciklirajući svež vazduh nazad u prostoriju.

Prečišćivači za vazduh poboljašavaju kvalitet vašeg sna

Alergeni u zatvorenom prostoru kao što su bakterije, gljivice i grinje mogu izazvati alergije ili druge zdravstvene probleme kao što je curenje iz nosa ili kijavica. Ovi simptomi mogu potrajati i nekoliko nedelja. Često kijanje, začepljen nos, suzenje očiju ili bolovi u grlu mogu remetiti vaš san.

Prečišćivači za vazduh

Nedostatak kvalitetnog sna uzrokuje dnevnu pospanost i utiče na vašu produktivnost sledećeg jutra.

Kako biste izbegli ovakve probleme, najbolje je da koristite HEPA prečišćivače vazduha, jer upravo oni filtriraju većinu alergena iz vaše sobe. Čistiji vazduh preduslov je za kvalitetniji san i spavanje.

U ponudi kompanije Samsara možete pronaći najkvalitetnije prečišćivače vazduha. Ponudu u svakom trenutku možete pogledati na našem sajtu.