Popravka klima uređaja

Popravka klima uređaja

samsara-admin Komentari 0 16/10/2018

Popravka klima uređaja produžava njihov vek trajanja.

Klima uređaji za vaš dom odavno su postali sastavni deo savremenog života. Na žalost, nisu stvoreni tako da mogu trajati zauvek, pa i uz dobro održavanje klima uređaja, u jednom trenutku sigurno će nastupiti izvesni kvar.

S obzirom da je reč o složenim termodinamičkim sistemima, mogu se javiti najraznovrsniji problemi u funkcionisanju. Mada, kvarovi na klima uređajima najčešće nastaju zbog nepravilnog rukovanja, izbora neadekvatne jednice, pa i kada je ugradnja klime neprofesionalno izvedena.

Bez obzira kako je nastao kvar, sledi obavezna popravka klima uređaja kako biste mogli ponovo da koristite svoju jednicu. Ujedno, time ćete izbeći kupovinu nove.

Popravka klima uređaja – kako je preduhitriti

Kada nastupe veliki kvarovi popravka klima uređaja zahteva vreme. Ovakva situacija je naročito nepovoljna tokom vrelih letnjih meseci kada su vam klime i najpotrebnije. Takođe, problem dodatno komplikuje povećani intenzitet kvarova pa često serviseri ne mogu odmah da dođu.

Popravka klima uređaja

Ipak, popravka klima uređaja se u izvesnoj meri može preduhitriti, a samim tim i izbeći nepotrebni stres.

Naime, pravilno čišćenje klima uređaja spoljne i unutrašnje jedinice i pranje filtera osnova su za nesmetan rad, ali i očuvanje vašeg zdravlja. Dok redovno servisiranje klima uređaja od strane stručnog tima obezbeđuje detaljnu kontrolu. Tom prilikom se na licu mesta mogu otkloniti sitni kvarovi, pa nećete morati da čekate na ponovnu upotrebu klime, a nećete imati ni veće izdatke za popravku.

Šta obuhvata popravka klima uređaja?

U zavisnosti od nastalog kvara vrši se i popravka klima uređaja. Ona se odnosi na sve delove i sklopove sistema, kako na spoljašnjoj tako i na unutrašnjoj jedinici. Zatim, obuhvata popravku plastičnih delova maske, popravku turbine. Kao i popravku ili zamenu kompresora koja spada u najsložene i najskuplje popravke.

Posebna pažnja se posvećuje zameni freona, tj. obavlja se, po potrebi, punjenje klima uređaja.

Nikako se ne smeju zanemariti ni daljinski upravljači za klimu, te oni čine sastavni deo provere i popravke. Ukoliko se problem ne može otkloniti vrši se zamena daljiskog upravljača novim.

Zašto popravku klima uređaja treba da obave profesionalci?

Klima uređaj nikako ne smete sami popravljati, to je posao za profesionalni tim.

Jer, ovlašćeni serviseri poseduju potrebno znanje i sertifikate za rad, a redovnom edukacijom na stručnim seminarima i praćenjem novih trendova u oblasti klima uređaja obezbeđuje se efikasnost u radu. Dok korišćenje originalnih rezervnih delova daje vam garanciju za izvršeni posao.

Pored popravke, profesionalno osoblje pružiće vam korisne savete za održavanje klime i predočiti eventualne uzroke kvarova kako se oni ne bi ponovili.

Kada je popravka klima uređaja neisplativa?

Sigurno ste se u jednom trenutku zapitali kada je vreme da zamenite klimu. Odgovor na ovo pitanje leži u količini novca za popravku.

Odnosno, ako popravka klima uređaja na godišnjem nivou prelazi trećinu njene vrednosti, onda nije preporučljivo više ulagati u nju. Bolja opcija je kupovina klima uređaja.

Popravka klima uređaja

Kompanija Samsara ima ne samo profesionalno osoblje koje će vam pomoći pri izboru odgovarajuće klime, već i iskusne servisere koji će otkloniti u najkraćem roku svaki kvar na vašoj jedinici.