pokretne klime

Pokretne klime i njene prednosti

samsara-admin Komentari 0 23/02/2018

Pokretne klime su samostalne jedinice za klimatizaciju koje propuštaju topli vazduh iz prostorije preko kanala (ili creva) povezanog na prozor. Kao što i sam naziv kaže ona ima točkove na dnu za laku prenosivost iz prostorije u prostoriju.

Pokretne klime predstavlja najjednostavnije rešenje za klimatizaciju

pokretne klime

 

Glavna prednost pokretne klime jeste veoma lako instaliranje. One su dobro rešenje ukoliko ne želite da bušite zidove ili sklanjate prozorska okna za montiranje. Takođe, pokretni klima uređaj ne zahteva spoljašnju jedinicu već se samo preko creva povezuju sa prozorom.

Ovo je korisno ako u kući morate da hladite samo određene prostorije ili ako je vaš prostor ograničen i ne trebate veće hlađenje.

U otvorenim kancelarijama, pokretni klima uređaj je savršen za hlađenje vrućih tačaka ili više lokalizovanih područja kojima je potrebno namensko hlađenje. Manje kancelarijske prostorije takođe će se efikasno ohladiti, a mogu biti i dodatna alternativa centralnoj klimatizaciji.

Pokretne klime imaju nižu cenu od ostalih vrsta

Prodaja i montaža klima uređaja nekada može premašiti budžet koji ste odvojili u te svrhe. Zato pokretne klime imaju brojne prednosti.

pokretne klime

Prvo, početna cena je niža zbog nedostatka bilo kakvih eksternih jedinica ili složene instalacije. Drugo, pokretne klime  vam omogućavaju ciljanu klimatizaciju. Na taj način dolazi do smanjenja ukupnih troškova, jer možete izabrati prostoriju koju želite da rashladite, dok centralna klima hladi ceo stan iako to nekada nije potrebno.

Niži troškovi prenosnih jedinica privlačni su i za vlasnike malih preduzeća. Za manje prodavnice ili preduzeća one su pravi izbor, jer predstavljaju odličan način štednje novca bez žrtvovanja udobnosti za vas i vaše klijente.

Pokretne klime su više od rashladnog uređaja

U zavisnosti od vaših potreba, danas možete naći pokretni klima uređaj koji vrši i druge funkcije osim hlađenja.

Savremene klime mogu i da zagreju prostoriju, te su idealni dodatak grejanju tokom zimskih dana. Takođe, mnoge od njih služe kao prečišćivači vazduha održavajući prostor hladnim i suvim.

Ovo je naročito značajno kada živite u vlažnoj klimi, gde postoje mnogi pokretači alergija, kao što su plesni, grinje, prašina. Čak i nakon postizanja željene temperature, ako se vlažnost zadržala, možete aktivirati Dehumidify-Only mode, koji će nastaviti da uklanja vlagu bez hlađenja.

Izaberite kapacitet koji odgovara vašim životnim uslovima

pokretne klime

Moć hlađenja pokretnog klima uređaja se kreće od 5.000 do 40.000 BTU. Zahvaljujući širokom spektru opcija, vrlo lako ćete pronaći jedinicu koja odgovara vašem prostoru.

Ona ne treba da bude ni previše slaba jer neće moći da postigne željenu temperaturu, ali ni prevelika za prostoriju jer će se konstantno uključivati i isključivati. Sve ovo dovodi do neefikasne potrošnje energije i neugodnih promena temperature.

Poslednjih godina, prodaja klima, posebno pokretnih, postaje veoma popularna, jer sve više ljudi prepoznaje njene prednosti.

Ako smatrate da je upravo ova vrste klime ono što vam je potrebno, pozovite Samsara kućnu tehniku ili pogledajte ponudu na našem sajtu www.kucnatehnika.com, jer ćete tamo pronaći veliki izbor prenosnih jedinica.