Parapetne klime

Parapetne klime i njihove prednosti

samsara-admin Komentari 0 18/05/2018

Parapetne klime poslednjih godina dobijaju sve veći značaj.

Topli dani ukazuju da se leto polako bliži. Sa njim sledi i pitanje kako odabrati klima uređaj koji će u potpunosti odgovarati svim zahtevima.

Kupovina klima uređaja nije više stvar prestiža već neminovnost koja ne samo da pruža komfor već i štiti ljude od nepovoljnih spoljašnjih i unutrašnjih uticaja.

Danas, sa razvojem tehnike i tehnologije postoje različiti modeli klima. Brojne funkcije i karakteristike koje su navedene u specifikaciji mogu da vas zbune i dodatno da otežaju izbor.

Firma Samsara vam u ovom blogu predstavlja parapetne klime.

Parapetne klime su specifičnog dizajna

Baš kao i klasični inverter klima uređaji parapetne klime imaju unutrašnju i spoljašnju jedinicu. Od standardnih klima se razlikuju po ugradnji.

Parapetne klime

Parapetne klime se montiraju nisko na zidu, odnosno vrlo malo iznad poda.

Idealne su za prostorije koje nemaju dovoljan zidni prostor za postavljanje jedinice ili u zgradama izgrađenim od krhkih materijala kao što su staklo.

Osim toga, podne jedinice su diskretnije pa ne narušavaju estetiku sobe kao ostale vrste klima.

Parapetne klime su zamena za radijatore!

Prva asocija prilikom razmišljanja o značaju klimatizacije vezana je za postizanje željene temperature u sobi u toku leta. Savremene klime imaju niz drugih funkcija. Čak mogu i da zagreju prostorije. Imajte u vidu da one mogu da se koriste za grejenja samo kao dodatak tokom zimskih dana ili, ukoliko, živite u blagim klimatskim uslovima.

Jedino su parapetne klime energetski efikasne jedinice tokom hladnih dana. Zapravo, one najbolje rezultate daju u režimu grejanja.

Parapetne klime

Parapetne klime svojim modernim dizajnom podsećaju na elegantne radijatore. Zahvaljujući posebnoj funkciji omogućavaju strujanje toplog vazduha samo par centimetara od poda. Kao rezultat dobijate veoma komforno grejanje od poda do plafona i niske troškove električne energije tokom zime.

Imaju dvostruki režim rada

Parapetne klime imaju dvostruko strujanje vazduha za veću efikasnost u radu. Za hlađenje su krilca podešena nagore da bi hladan vazduh duvao nagore. A za grejanje, krilca šalju zagrejani vazduh nadole, da bi se uravnotežila sobna temperatura, naročito u visini poda. Oba režima rade nečujno što pruža posebnu udobnost ljudima koji borave u kući.

Takođe, imaju veliki uticaj na zdravlje. Naime, filteri za klima uređaje su posebno dizajnirani pa nude trostepeno prečišćavanje vazduha – predfilter, alergijski i nano za upijanje negativnih jona. Na taj način smanjuju se uobičajeni mirisi u domaćinstvu, mirise u kuhinju i od ljubimaca.

Dovoljno je 30 minuta rada da otklone i spreče nastanak plesni i bakterija!

Parapetne klime – lak pristup

Ako imate stariju osobu koja živi u vašoj kući ili, jednostavno, želite brz pristup jedinici, one su najbolja opcija.

S obzirom da su smeštene nisko na zidu, one ne samo da su lake za korišćenje već i pružaju veću sigurnost u radu. Jer, ukoliko je ugradnja klime loše izvršena postoji opasnost od pada sa zida i povrede nekog od članova porodice. Ovaj rizik nećete imati sa parapetnim klima uređajima.

Parapetne klime

Firma Samsara u svojoj ponudi ima veliki izbor parapetnih klima vrhunskih proizvođača.