Pametne klime

Pametne klime

samsara-admin Komentari 0 31/10/2018

Pametne klime su poslednja reč tehnologije.

Savremeno doba prati konstantni razvoj tehnike i tehnologije, te posle pametnih telefona, televizora i veš mašina na red su došli i klima uređaji za vaš dom.

Koliko puta ste u vrelim letnjim danima žurili kući. Međutim, u vašu oazu mira čekala vas je nimalo prijatna atmosfera. Već na ulaznim vratima osetili biste talas toplog vazduha koji je otežavao disanje. Neprijatnost dodatno “podgreva“ čekanje da jedinica na klimi dostigne željeno hlađenje, a kako nije moguće odjednom drastično spustiti temperaturu, niti je preporučljivo da je podesite na nižu od 20 stepeni, čini se kao da je potrebna večnost da bi vaš dom, konačno, imao sav potreban komfor.

Sada ovo možete izbeći, jer su na scenu stupile pametne klime, a sa njima je kupovina klima uređaja dobila sasvim novo značenje.

Kompanija Samsara vam otkriva sve prednosti koje nude pametne klime.

Pametne klime omogućavaju u svakom trenutku idealnu temperaturu

Zahvaljujući najnovijim modelima klima uređaja možete u domu ili poslovnom prostoru imati uvek savršenu temperaturu. Čak i kada trenutno ne boravite u njemu, a sve što vam je potrebno je internet veza i Wi-Fi modem.

Pametne klime

Naime, pametne klime imaju posebnu funkciju za povezivanje sa internetom. Preko aplikacije koju ste instalirali na mobilnom telefonu, tabletu ili kompjuteru pristupate svom klima uređaju. Treba napomenuti da je aplikacija veoma pregledna i laka za upotrebu, a možete je potpuno besplatno preuzeti na Play store-u za Android uređaje i na App Store-u za uređaje koji koriste iOS.

Ukoliko ste u kući vaš mobilni telefon ili tablet, zapravo, postaju daljinski upravljači za klimu. Ali za razliku od klasičnih modela funkcije možete primenjivati iako se ne nalazite u prostoriji u kojoj je klima. Tako, na primer, temperaturu u dnevnom boravku podesićete dok spremate ručak u kuhinji, bez potrebe da odlazite u sobu.

Za upotrebu aplikacije u stanu ili na poslu možete koristiti bežičnu mrežu, dok na ulici ili mestu gde vam Wi-Fi nije dostupan iskoristite 3G ili 4G mrežu na svom telefonu.

Klima uređaj koji nudi mnogo više od kontrole temperature

Niste sigurni da li ste ugasiti klima uređaj. Ova dilema više nije problem. Jer, pametne klime pružaju mogućnost provere rada. Kao i proveru temperature koja je trenutno u prostoriji, temperature na spoljašnjoj jedinici i na kom je modu klima.

Pored provere, jednim klikom izabraćete sistem rada. Odnosno, da li je potrebno grejanje, hlađenje, odvlaživanje ili ventiliranje. Takođe, pomoću aplikacije možete podesiti brzinu obrtaja ventilatora – low, mid i high. I, po potrebi, isključiti klima uređaj.

Pametne klime

 

Pametne klime imaju dodatnu prednost u odnosu na druge modele. Postoji daljinsko automatsko restartovanje. Pomoću ove funkcije možete vratiti podešavanja. Dok kod standardnih uređaja to morate ručno obaviti.

Pametne klime štede novac

Korišćenjem pametnih klima izbeći ćete stalni rad kako biste uvek imali željenu temperaturu. Samim tim troškovi električne energije biće niži.

Ovo su, ujedno, i najbolji klima uređaji, jer dolaze sa višim koeficijentom energetske efikasnosti (EER). To znači da će ostvarivati rad na većoj jačini u odnosu na iskorišćenu električnu energiju.

Pametne klime nudi kompanja Samsara. U bogatom asortimanu posebno se izdvajaju Mitsubishi klime iz linije Electric Kirigamine Zen koje će svojim elegantnim dizajnom ulepšati svaki prostor.