Opasnosti od nečišćenja klima uređaja-Samsara

Opasnosti od nečišćenja klima uređaja

samsara-admin Komentari 0 13/01/2020

Da li znate opasnosti od nečišćenja klima uređaja? Većina ljudi ne zna da ovo može izazvati brojne zdravstvene probleme, zbog čega je redovno održavanje klima zaista neophodno.

Ovo ne samo da će učiniti da vaši sistemi za klimatizaciju rade kako treba, nego će takođe doprineti čistom vazduhu u vašem domu. A zna se koliko to utiče na zdravlje svih ukućana, naročito onih koji su posebno osetljivi.

Samsara vam otkriva zašto je održavanje klima uređaja veoma bitno, i daje vam korisne savete koji će vam pomoći da uvek uživate u svim prednostima rashladnih sistema.

Opasnosti od nečišćenja klima uređaja 1-Samsara

Opasnosti od nečišćenja klima uređaja i zbog čega?

Kolike su opasnosti od nečišćenja klima uređaja? Ovo može dovesti do brojnih tehničkih problema koji će onemogućiti pravilan rad klime.

Jedan od najčešćih problema koji se javljaju jeste upravo prašina. Zadatak filtera je da ukloni, zajedno sa prljavštinom. Ukoliko dođe do delova koji se kreću, poput motora ventilatora ili ventila, to može prouzrokovati da se zaglave i prestanu sa radom. Kao rezultat toga, klima uređaj će trošiti više energije nego što je potrebno. Ne samo što neće optimalno funkcionisati, nego će i vaši računi za struju biti drastično veći. Ovo ne mora da se desi, zato ne zaboravite da održavate svoje sisteme za klimatizaciju. Najjeftiniji vid grejanja klimom vam pomaže da uštedite i da uživate u toplini svoga doma.

Loš kvalitet vazduha u zatvorenom prostoru je uzrok brojnih respiratornih bolesti. Začepljeni filteri mogu prouzrokovati nakupljanje alergena u sistemu i zatim njihovo ispuštanje u vazduh koji udišete svaki put kada klima radi. Ukoliko neko u vašem domu pati od alergija ili astme, neispravna klima može znatno pogoršati njihove simptome.

Opasnosti od nečišćenja klima uređaja 2-Samsara

Koliko je opasno ukoliko ne čistite klima uređaj i šta je najvažnije?

Najvažniji zadatak održavanja koji će osigurati efikasnost vašeg klima uređaja je rutinska zamena ili čišćenje njegovih filtera. Začepljeni, prljavi filteri blokiraju normalan protok vazduha i značajno smanjuju efikasnost sistema za klimatizaciju.

Zamena prljavog, začepljenog filtera čistim smanjuje potrošnju energije vašeg klima uređaja za 5% do 15%. Neke vrste filtera mogu se ponovo upotrebiti, dok drugi moraju biti zamenjeni. Profesionalci su tu da očiste ili zamene filtere vašeg klima uređaja kad god vam je to potrebno. Ovo je naročito bitno ako je klima uređaj u stalnoj upotrebi, ili ako u kući imate krznene kućne ljubimce.

Angažovanje profesionalca je uvek dobar izbor, a naš stručni tim je tu da vam u svakom trenutku ponudi kvalitetan servis i montiranje klima. Dobro obučeni i iskusni tehničari će pronaći i popraviti sve moguće probleme vaših rashladnih sistema.

Sem toga, kod nas možete pronaći brojne tipove klime po super cenama. U našoj bogatoj ponudi možete pronaći inverter, pametne, pokretne klime i još mnogo toga. Tu su i odvlaživači i prečišćivači, koji će vam pomoći da regulišete nivo vlažnosti u vašem domu.

Samsara je uvek tu da vam ponudi najbolje usluge klimatizacije, jer je vaše zadovoljstvo naš prioritet!