Najekonomičniji klima uređaji

Najekonomičniji klima uređaji

samsara-admin Komentari 0 23/04/2020

Najekonomičniji klima uređaji pružiće komfor vašem životnom i radnom prostoru.

U početku klime su bile dostupne samo bogatim društvenim slojevima. Sredinom 20. veka njihova upotreba je postala komercijalizovana. Poslednjih decenija postali su sastavni deo svakog enterijera.

Bez njih ne možemo da zamislimo vrele letnje dane. Međutim, one su mnogo više od rashladnih uređaja. Zahvaljujući razvoju nauke i tehnike, jedinice za klimatizaciju su evoluirale u praktične aparate. Tako da je, danas, moguće i grejanje na klimu.

Počev od standardnih modela, preko prozorske pa do pokretne klime – svaka od njih donosi brojne, moderne funkcije. Ne čudi što se mnogi pitaju kako da pronađu jedinicu koja odgovara njihovim potrebama i izdvojenom novcu. Zbog toga vam firma Samsara otkriva koji su najekonomičniji klima uređaji.

Najekonomičniji klima uređaji prema prostoru

Mnoga domaćinstva koriste klima uređaje koji rade na zastareloj tehnologiji. Samim tim su troškovi za struju veći, jer starim modelima je potrebno više električne energije za rad. Ujedno, kvarovi postaju učestaliji i troškovi održavanja rastu tokom godina.

Najekonomičniji klima uređaji

Da biste izbegli opterećenje budžeta vreme je da nabavite novu klimu. Ipak, pre nego što se zaputite u potragu neophodno je da znate površinu kojoj je namenjena. Najekonomičniji klima uređaji su, upravo, oni čiji kapacitet odgovara površini rada.

Prevelika klima neće brže ohladiti prostoriju. Naprotiv! Tokom rada ona će se stalno paliti i gasiti. Što za posledicu ima ne samo veliku promenu temperature, već i neefikasnu potrošnju struje. Jedinica koja je manjeg kapaciteta od potrebnog nema dovoljnu snagu da postigne i održi željenu željenu temperaturu. Tada su i opterećenja u radu velika.

Najekonomičniji klima uređaji imaju i mogućnost grejanja

Ekonomičnost klima ogleda se u njihovim funkcijama. Odnosno, u obezbeđivanju željene temperature tokom čitave godine kako ne biste morali da kupujete posebne uređaje za grejanje.

Inverter sistemi imaju ovu mogućnost. Naime, oni mogu odlično da rade na temperaturi od -15 pa do +40 stepeni Celzijusovih. Što ih čini idealnim grejnim telom u hladnim zimskim mesecima.

Čak i u načinu rada one se razlikuju od standardnih. Nakon postizanja zadate temperature njihov kompresor se ne gasi, već se samo smanjuje broj obrtaja. Time se sprečavaju oscilacije u temperaturi koje mogu da odvedu ka većim računima za struju. Zapravo, stručnjaci naglašavaju da su ovo najekonomičniji klima uređaji, jer donose uštedu u energiji za oko 30 odsto.

Da li su pametne klime ekonomične?

Ranijih godina povratak kući u letnjim danima nudio je dva scenarija – suočavanje sa ništa manje toplim stanom i prijatna temperatura klime koja je radila bez prestanka, ali uz visoke troškove.

Najekonomičniji klima uređaji

Srećom, stigle su pametne klime za savremen dom. Dovoljno je da se pomoću aplikacije na mobilnom telefonu ili tabletu povežete sa svojom jedinicom i odredite kada će ona započeti rad, kao i režim rada i broj obrtaja. Istovremeno, možete je na ovaj način i ugasiti, bez obzira gde se nalazite u tom trenutku.

Pronađite idealan rashladni uređaj, posetite sajt kompanije Samsara. Na njemu vas čekaju najnoviji modeli svetski poznatih brendova po pristupačnim cenama.