Najbolji klima uređaji

Najbolji klima uređaji

samsara-admin Komentari 0 25/10/2018

Najbolji klima uređaji čine vaš životni i radni prostor prijatnim.

Idealna temperatura omogućava normalno funkcionisanje, tj. obavljanje svih dnevnih zadataka. Zbog toga je vrele dane nemoguće preživeti bez klime za leto, dok u hladnim mesecima najbolja je opcija grejanje na klimu.

Imajući ovo u vidu, prodaja klima je sve popularnija širom sveta. Proizvođači nude ne samo različite vrste klima, već modele sa različitim dodatnim funkcijama. Velika ponuda može da zbuni kupce, pa se oni često pitaju kako odabrati klima uređaj.

Kompanija Samsara vam u ovom blogu ukazuje koji su najbolji klima uređaji za vaš dom.

Najbolji klima uređaji za vaš prostor

Da bi klima pokazala sve svoje perfomanse mora da odgovara datom prostoru. Na osnovu površine izaberite i njenu jačinu.

Jačina od 9.000 Btu može da pokrije prostor od 20 do 35 m2. Za stanove do 60 m2 treba kupiti klimu od 12.000 Btu; do 80 m2 model jačine od 18.000 Btu. Dok su za površine oko 110 m2 najbolji klima uređaji jačine od 24.000 Btu.

Imajte u vidu da jačina klime ne zavisi samo od kvadrature, već i mnogih drugih faktora. Kao što su položaj stana i njegova izolovanost, stanje stolarije, pa i od broja električnih uređaja u prostoriji u kojoj je izvršena ugradnja klime.

Takođe, pre nego što krenete u kupovinu morate doneti odluku o vrsti klima uređaja. Odnosno, da li ćete jedinicu koristiti za čitav stan ili samo za određene prostorije. Tako na primer, prozorske klime su najbolja opcija za kuhinju gde je potrebna stalna cirkulacija vazduha. Pokretni klima uređaji su idealno rešenje za male prostorije, jer bi montaža dodatno zauzela površinu.

Najbolji klima uređaji

Ukoliko, pak, renovirate svoj stan iskoristite prednosti koje donose kasetni klima uređaji. Oni pružaju najmodernije uređenje prostora, jer su gotovo neprimetni, pa se vrlo lako uklapaju u svaki enterijer.

Najbolji klima uređaji koji greju i hlade

Prema mišljenju mnogih ljudi najbolji klima uređaji su oni koji mogu i da hlade i da greju. Upravo takvi su inverter sistem koji imaju područje rada od -15 do +43 stepeni Celzijusovih.

Oni se razlikuju od standardnih klima ne samo po širini delovanja, već i po načinu rada. Naime, njihov kompresor se ne gasi kada je zadata temperatura postignuta, samo se smanjuje broj obrtaja. Time se odražava njihov pozitivni efekat na potrošnju električne energije, a što je bitnije, i na zdravlje ljudi. Jer nikada ne nastaju velike oscilacije u temperaturi.

Upravo zato inverter klima uređaji nose titulu najmodernije tehnologije među klimatski jedinicama.

Koji su najprodavaniji klima uređaji?

Prema poslednjim statističkim podacima najprodavaniji, ujedno i najbolji klima uređaji su Gree.

Iako relativno mlada kompanija, osnovana 1989. godine, za kratko vreme uspela je da napravi proboj na tržištu. Godišnje proda preko 60 miliona standardnih i preko 5,5 miliona komercijalnih jedinica. Što znači da svaki treći prodani model čine Gree klime.

Da je opravdano reč o vrhunskim klimama govori i podatak o inovacijama koje se tiču, već savršenih, inverter sistema. Njihovi modeli koriste G10 inverter tehnologiju koja omogućava rad na ultranskim frekvencijama, što čini neverovatnu uštedu.

Osim sistema rada, učinjena su i poboljšanja među filterima, te oni potpuno otklanjaju dim, bakterija, plesni, pa čak i kancerogene i druge opasne uzročnike.

Najbolji klima uređaji

Najbolje klima uređaje pronaći ćete u bogatoj ponudi kompanije Samsara. Čitav asortiman možete pogledati na sajtu www.kucnatehnika.com