najbolji klima uređaji za hlađenje samsara 3

Najbolji klima uređaji za hlađenje

samsara-admin Komentari 0 19/06/2020

Najbolji klima uređaji za hlađenje mogu se naći u bogatoj ponudi na tržištu, samo treba napraviti pravi izbor. Bez obzira na to da li živite u kući ili u stanu, danas je gotovo nezamislivo zamisliti dom bez klima-uređaja. Neprestane promene vremenskih prilika, sa velikim temperaturnim oscilacijama, zahtevaju prilagođavanje.

Kako se biraju najbolji klima uređaji za hlađenje?

Iako nas je ove godine zateklo neočekivano kišno leto, ono je tek na početku i sigurno nas očekuju topli dani. Većina ljudi ima svakodnevne obaveze koje iziskuju izlazak iz kuće, poput odlaska na posao, školu, vrtić ili u kupovinu. Šetnja po vrelini ne može dugo biti prijatna i svi nastoje da pronađu neki zaklon od sunca i prijatnu hladovinu. U prostorijama gde postoje najbolji klima uređaji za hlađenje, boravak je najprijatniji.

najbolji klima uređaji za hlađenje samsara 1

Pri odabiru klima-uređaja, većina se upravlja prema veličini i nameni prostora u kom će on biti postavljen. Proizvođači određuju rashladni kapacitet upravo prema kvadraturi i nameni prostora. Na primer, klime za stambene objekte razlikuju se od onih koje se ugrađuju u pogonske hale. Industrijski prostori, naročito oni koji traže konstantno nisku temperaturu zbog kvarenja robe, zahtevaju klime velikog kapaciteta hlađenja. Fabrike za proizvodnju i preradu hrane imaju posebne standarde kada je u pitanju rashlađivanje.

Savremeni klima uređaji poseduju novi ekološki freon i projektovani su tako da zadovoljavaju zahteve A/A energetske klase. To znači da će, uz minimalan utrošak električne energije, zadovoljiti sve potrebe za rashlađivanjem ambijenta. Upravo ekonomičnost je razlog zbog kojeg se mnogi odlučuju na kupovinu klima-uređaja renomiranih brendova.

Cena određena kvalitetom

Kvalitet koji stoji iza naziva određenog proizvođača, kao i garantni rok, presudni su pri kupovini rashladnog uređaja. Međutim, usled slabijih finansijskih mogućnosti, neki se odlučuju za povoljnije klime nedovoljno poznatih proizvođača. Brojna iskustva pokazuju da se kupovinom takvog uređaja vrlo često dobija mačka u džaku.

U mnogim slučajevima pokazala se tačnom izreka Nisam dovoljno bogat da bih kupovao jeftine stvari. Jer, ono što je kupljeno po izuzetno niskoj ceni, zna da kasnije košta jako puno. Tako oni što su želeli da uštede, na kraju bivaju prinuđeni da plaćaju popravke ili da kupe novi uređaj. Na taj način, ne samo da nisu uštedeli, nego su uređaj preplatili. Dali su daleko više novca nego što bi učinili da su se odmah odlučili za provereni brend.

najbolji klima uređaji za hlađenje samsara 2

Najvažniji faktor nesumnjivo je bezbednost koja mora biti garantovana uređajem. Kupovinom klima-uređaja neproverenih, manje poznatih proizvođača, možete svoju porodicu dovesti u ozbiljnu opasnost. Nekvalitetni delovi, odsustvo testiranja i nestručna montaža samo su neki od potencijalnih bezbednosnih rizika. Izbijanje kuršlusa i varničenje, kao i zagađenje vazduha koje uzrokuje respiratorne smetnje, mogu se javiti kod uređaja niskog kvaliteta.

Koji su najbolji klima uređaji za hlađenje?

Klima uređaji koji imaju oznaku najviše energetske efikasnosti uvek su preporučljivi zbog ekonomičnosti. Pri ovome ne treba nikako zaboraviti ni korišćenje obnovljivih izvora energije od strane ovih aparata. Zbog toga, istaknuti proizvođači, kao što su Beko, Daikin i Fujitsu, čine zlatni standard kada su u pitanju rashladni uređaji. Uz njih su, svakako, preporučljivi i brendovi LG, Midea, Galanz i Mitsubishi.

Oni koji vole da u svoj dom unesu malo specifičnosti, odlučiće se za elegantnu crnu, zlatnu ili srebrnu klimu. LG, Galanz i Midea su pripremili moderno dizajnirane klime za dah umetnosti u životnom ili poslovnom prostoru. Poljubac Gustava Klimta nesumnjivo će oplemeniti svaki ambijent. Takođe, uz maštovito ilustrovane klime, čak i dečija soba može zablistati nesvakidašnjim sjajem.

najbolji klima uređaji za hlađenje samsara 4

Važno je pomenuti da je u ove uređaje implementirana inovativna inverterska tehnologija. Uz pomoć nje, postiže se ujednačena temperatura i veći komfor. Savremene, inverterske klime štede električnu energiju do neverovatnih 40%. To im daje ogromnu prednost u odnosu na tradicionalne klime sa freonom R22. Inače, ovaj gas je zabranjen u Evropskoj Uniji i zamenjen je novim, ekološkim freonom R410A.

Upotrebom inverterskih klima, sa jonizatorom i healthy filterom, sasvim sigurno se čuva zdravlje i okolina. Uz to, ostvaruje se i značajna ušteda u mesečnom kućnom budžetu. Ukoliko ste odlučili da svoj dom osvežite novim klima-uređajem, Samsara kućna tehnika nudi širok izbor uređaja poznatih proizvođača. Kupovinom bilo kog klima-uređaja kod nas, dobijate besplatnu dostavu, profesionalnu i sigurnu ugradnju, kao i redovni servis.

U svakom trenutku, možete računati na otklanjanje bilo kakvog kvara od strane naših servisera sa bogatim iskustvom iz oblasti klimatizacije. Uz Samsaru, možete se opustiti i uživati u prijatno rashlađenoj prostoriji, daleko od užarenog asfalta.