Najbolje klime za leto 2022.

Najbolje klime za leto 2022.

samsara-admin Komentari 0 16/05/2022

Najbolje klime za leto 2022. učiniće vrele dane prijatnim.

Nagli porast temperature najavljuje skori dolazak leta. Omiljeno godišnje doba sa sobom donosi uživanje u sunčanim zracima, dugoočekivani odmor na moru, ali i nesnosne vrućine. Zbog toga su klime postale obavezni deo svakog doma.

Bez njih ne bismo mogli da boravimo u prostoriji kada spoljašnje temperature pređu 40 stepeni Celzijusovih. Čak ni miran san ne bismo imali, jer su poneke noći toliko vrele da držanje otvorenog prozora u spavaćoj sobi ne pomaže.

Pored prijatne temperature, klima uređaji čine vazduh čistijim, oslobađajući prostor prašine, neprijatnih mirisa i drugih štetnih materija. Samim tim, obezbeđuju zdrav komfor u svakom trenutku.

Imajući ovo u vidu Samsara vam otkriva koje su najbolje klime za leto 2022.

Najbolje klime za leto 2022. on/off tipa

Stadardne klime su najrasprostranjenije. One rade na pricipu on/off regulacije. Odnosno, rade punom snagom dok ne dostignu zadatu temperaturu, a zatim se gase. Kompresor se ponovo pokreće tek kada nastane određena razlika temperature u prostoriji i navedenom podeoku na klimi.

Najbolje klime za leto 2022.

Ove klime karakteriše split dizajn, koji se sastoji iz 2 jedinice. Spoljnja se montira na ili u blizini spoljnog zida prostorije koju želite da rashladite, dok se u unutrašnjosti same prostorije postavlja druga.

Iako na tržštu postoje brojni modeli ovog tipa izdvajaju se Galanz klima uređaji Kudo serije – AUS 24H53R230T3. Elegantni moderni dizajn svedenih linija savršeno se uklapa u svaki enterijer, dok vrhunska tehnologija opravdava titulu jedne od deset najboljih na svetu.

Ono što ove klime čini drugačijim u odnosu na druge jeste opcija automatskog čišćenja. Zahvaljujući njoj obezbeđen je čist vazduh bez opasnosti od prekomernog razmnožavanja bakterija koje se zadržavaju u jedinici. Istovremeno, zagarantovan je efikasniji rad klima uređaja, kao i duži vek upotrebe.

Zdravoj sredini doprinose i filteri poslednje generacije. Uz klasični filer za prašinu tu je i NANO filter sa stopom uništenja bakterija od 99 odsto. Zatim, bio filter koji neutrališe sve neprijatne mirise, viruse, formaldehid i ostala hemijska isparenja, kao i plazma filter i jonizator.

Najbolje klime za leto 2022. inverter tipa

Inverter tehnologija je pokrenula novu upotrebu klima, tj. donela je grejanje na klimu. Za razliku od kompresora stanardne klime, koji se gasi kada dostigne temperaturu, kod ovih uređaja kompresor smanjuje broj obrtaja. Na taj način je obezbeđen kontinuitet u radu, ušteda u potrošnji struje i prijatnija atmosfera jer nema velikih oscilacija u temperaturi.

S obzirom na brojne prednosti ne čudi što je sve veća potražnja inverter modela. Među njima su najpopularnije Daikin klime Sensira linije – FTXF71A koje spadaju u pametne uređaje. To znači da ih možete kontrolisati i kada niste u prostoriji.

Najbolje klime za leto 2022.

Nesmetano rade na temperaturi od -10 do +46 stepeni Celzijusovih. Pri čemu je rad bez vibracija, bešuman, tako da vas neće ometati u obavljanju posla. Dodatni komfor donosi Comfort opcija koja omogućava izduvanje vazduha tako da prisutni u prostoriji ne osećaju strujanje. Dok ECONO funkcija smanjuje utrošak energije, te ne morate brinuti kada koristite druge uređaje koji su veći potrošači struje.

Najbolji prenosni klima uređaji

Pokretne klime, baš kao što im naziv kaže, predstavljaju mobilne rashladne uređaje, pa ih možete lako premaštati iz prostorije u prostoriju, što sa drugim vrstama nije moguće. Upravo zbog ove karakteristike veoma su tražene, posebno DeLonghi PAC T10HP modeli.

Atraktivni dizajn privlači pažnju, čineći ih ukrasom u sobi. Bez obzira na male dimenzije ova klima može da pokrije radom prostor do 100 m3. Istovremeno vrši i funkciju odvlaživača vazduha.

Posebna prednost ogleda se u Amart funkciji. Ona omogućava automatsko podešavanje rada klime prema temperaturi sobe.

Najbolje klime za leto 2022. možete pronaći u bogatoj ponudi kompanije Samsara.