Najbolje klime u 2021. godini

Najbolje klime u 2021. godini

samsara-admin Komentari 0 03/03/2021

Najbolje klime u 2021. godini učiniće vaš prostor komfornijim.

Klime su odavno postale obavezni uređaj u našem domu. One nam obezbeđuju idealnu temperaturu, koja omogućava normalno funkcionisanje, tj. obavljanje svih dnevnih zadataka, pa vrele letnje dane ne možemo da zamislimo bez rashladnih sistema.

Međutim, poslednjih godina sve veći broj ljudi se odlučuje na grejanje pomoću klime. Što znači da se aktivno koriste tokom čitave godine.

Zahvaljujući neverovatnom sistemu filtera one su i svojevrsni prečišćivači vazduha tako da nam u svakom trenutku pružaju ne samo prijatnu, već i zdravu sredinu.

Imajući u vidu široku upotrebu, proizvođači se trude da svake godine plasiraju nove modele sa unapređenim starim funkcijama i novim mogućnostima. Koje su najbolje klime u 2021. godini otkriva vam u ovom blogu Samsara.

Najbolje klime u 2021. godini on/off tipa

Standardne klime rade na on/off principu. Odnosno, njihov kompresor se gasi čim dostigne zadati podeok. Tek kada se temperatura drastično promeni ponovo se pale. Zbog toga su idealne za hlađenje. Dok u zimskim danima mogu da greju samo kada spoljna temperatura ne prelazi -5 stepeni Celzijusovih, pa obično služe kao dodatak centralnom grejanju.

klima kućna tehnika Samsara 2

Iako postoje brojne vrste standardnih klima, svojim inovacijama i naprednoj tehnologiji Galanz modeli se izdvajaju od drugih. Ne samo da ih krase vrhunske karakterstike, već se proizvode od materijala koji čuva prirodu, pa su se opravdano našle među prvima na listi.

Posebnu pažnju privlači Kudo linija. Elegantni dizajn dolazi u crnoj, crvenoj i sjajnoj beloj boji. Jedinice poseduju najbolje filtere za prašinu i bio filtere koji otklanjaju kako nečistoću, tako i neprijatne mirise. Zatim, nano silver filter sa stopom uništenja bakterija od 99 odsto, kao i jonizator koji podstiče cirkulaciju i rad pluća. Ono što ove standardne klime čini posebnim jeste automatsko čišćenje. Na taj način je sprečeno razmnožavanja buđi i bakterija u uređaju. Što za posledicu ima zdrav vazduh u svakom trenutku i duži vek trajanja klime.

Najbolje klime u 2021. godini sa inverter tehnologijom

Inverter tehnologija je donela pravu revoluciju u klimatizaciji. Razlog za to leži, pre svega, u nesmetanom radu kako na temperaturi od +43, tako i na -15 stepeni Celzijusovih.

prednosti nove klime u domu Kućna tehnika Samsara 2

Za razliku od standradnih kompresora, kod ovih uređaja je unapređeni DC model. Njegov rad se ne prekida kada postigne zadatu temperaturu, već se broj obrtaja samo uspori. Čime su eleminisane velike temperaturne varijacije. Samim tim je obezbeđana ušteda u potrošnji električne energije. Istraživanja su pokazala da klima uređaji inverter tipa mogu da smanje troškove za struju za 30 odsto, pa ne čudi što su vodeći proizvođači u svoj asortman uvrstili ovu vrstu.

Ipak, Daikin inverter klime iz Emura serije spadaju u najbolje klime u 2021. godini. Jednostavnih, a modernih linija lako se uklapaju u svaki prostor. Dok širina rada i visoka energentska efikasnost garantuju komfor u svim mesecima, bez opterećenja kućnog budžeta.

Pored funkcija koje imaju druge inverter klime, ovi modeli dolaze sa tzv. “Inteligentnim okom”. U pitanju su senzori pokreta koji određuju kretanje vazduha, pa hladan ili vreo vazduh nikada neće biti usmeren direktno u ljude. Istovremeno, beleže pokrete u prostoriji. Ukoliko u dužem periodu nije detektovano kretanje, jedinica se automastki prebacuje na štedljivi režim. Čime je obezbeđena dodatna ušteda pri radu.

Najbolje pametne klime za savremen dom

Kao što im naziv kaže, pametne klime daju mogućnost povezivanja sa mobilnim ili tablet uređajima putem interneta, pa za upravljenje klimom ne morate biti u prostoriji. Već možete dok ste na poslu, u šetnji ili bilo gde da podešavate temperaturu na klimi, birate sistem rada, broj obrtaja.

 

Najbolje pametne klime nose Mitsubishi potpis. Jedan od najstarijih proizvođača klimatskih sistema, razvio je liniju Electric Kirigamine Zen koju odlikuju eko standardi. Uz Plasma Quad filter, NANO Platinum filter, antialergijski filter i filter vazduha opremljene su 3D i-see senzorom. Ovaj infracrveni zračni senzor meri temperaturu na udaljenim položajima, donoseći najbolju iskorišćenost u radu.

Najbolje klime u 2021. godini možete pronaći u bogatoj ponudi kompanije Samsara.