Klime štede energiju

Klime štede energiju – Uštedite u grejnoj sezoni

samsara-admin Komentari 0 16/11/2018

Klime štede energiju! Verovali ili ne, klima uređaji za vaš dom su najefikasnije sredstvo za postizanje željene temperature.

Topli dani više podsećaju na rano proleće, nego kasnu jesen. Ušuškani lepim vremenom, možda, ste zaboravili da je vreme da donesete odluku kako ćete se ove godine grejati, pa se može desiti da vas pravo lice zime iznenadi i dočeka nespremne.

Kako je štednja glavni parametar za odabir, kompanija Samsara vam predstavlja klime za grejanje. Sa njima ćete imati sav komfor u svom domu, a računi za električnu energiju neće biti visoki. Ne samo da ove klime štede energiju, već imaju i značajnu ulogu na očuvanje životne sredine. Što je još jedan od razloga zašto je grejanje na klimu najbolja opcija za svako domaćinstvo.

Pametne klime štede energiju

Pametne klime predstavljaju najsavremenije uređaje koji pružaju brojne prednosti. Ove klime štede energiju zahvaljujući kontrolisanom sistemu rada.

Klime štede energiju

Naime, pametni klima uređaji imaju mogućnost povezivanja sa internetom. Tako da pomoću besplatne aplikacije možete sa svog mobilnog telefona određivati temperaturu u stanu, bez obzira gde se nalazite u tom trenutku.

Takođe, funkcija vam obezbeđuje biranje i režima rada, paljenje i gašenje jedinice. Kao i brzinu obrtaja ventilatora.

Kako znati koje klime štede energiju?

Pored pametnih klima i standardne jedinice novije generacije pružaju veliku uštedu energije.

Da biste bili sigurni koje klime štede energiju i koliko prilikom kupovine obratite pažnju na energetske oznake. One su obeležene slovima od A do G. Pri čemu, a označava jedinicu koja najmanje troši električnu energiju. Dok se G odnosi na najveću potrošnju.

Od 2013. godine uvedena je nova klasifikacija. Odnosno oznaka A je razvijena na A+++, A++ i A+. Tako da pojedini klima uređaji klase A+++ imaju i funkciju ograničenja izlazne snage. Na taj način je dodatno smanjena potrošnja električne energije, pored već propisane uštede u okviru oznake.

Imajte u vidu da su inverter sistemi, pored oznake energetske klase, obeleženi i faktorom hlađenja, tj. grejanja – COP ili EER. Ovaj koeficijent se kreće od 2,5 do 4. Te veće vrednosti znače i da su inverter klima uređaji energetski efikasniji.

Osim revolucionarnih inverter jedinice, veliku uštedu u zimskim danima nude i parapetne klime. Svojim elegantnim dizajnom opravdano nose epitet modernih radijatora.

Ove klime štede energiju, jer imaju dvostruki režim rada. Zapravo, posebna funkcija obezbeđuje dvostruko strujanje vazduha, pa su pogodne i za grejanje i hlađenje. Samim tim je i veća efikasnost u radu.

Klime štede energiju kada se redovno održavaju

Redovno čišćenje i servisiranje klima uređaja je, pre svega, bitno za zdravlje ljudi.

Klime štede energiju

Međutim, njima se produžava i životni vek jedinice. Ujedno, čuvaju se i garantovane performanse. Jer, prljavoj klimi je potrebno više snage da postigne zadatu temperaturu. Pa su i vaši računi za električnu energiju viši nego što određuje energetska klasa uređaja.

Klime koje štede energiju pronaći ćete u bogatoj ponudi kompanije Samsara. Naš stručni tim pomoći će vam kako pri izboru, tako i savetima vezanim za održavanje klima uređaja.