Klime kao najbolje rešenje za grejanje

Klime kao najbolje rešenje za grejanje

samsara-admin Komentari 0 02/10/2019

Klime kao najbolje rešenje za grejanje dokazuju poslednja istraživanja.

Iako su prvi dani oktobra obilovali toplim sunčevim zracima i prijatnom temperaturom, jesen je pokazala svoje pravo lice. Dolazak kiše i jutarnjeg mraza nametnuo je temu grejanja u prvi plan.

Imajući u vidu da je u pitanju veliki izdatak za svako domaćinstvo, sigurni smo da se većina sugrađana već upustila u razmišljanje i detaljne matematičke proračune. I dok se jedni drže, starih metoda, drugi, pak, slušaju savete prijatelja. Dok treći, želeći da uštede svoj kućni budžet, traže pomoć stručnjaka. A oni nam poručuju: “ugrejte vaš dom na klima uređaj“.

Zašto su klime kao najbolje rešenje za grejanje otkriva vam kompanija Samsara.

grejanje klimom

Klime kao najbolje rešenje za grejanje u poređenju sa drugim uređajima

Da klime štede energiju pokazuje potrošnja električne struje u odnosu na druge načine grejanja. Naime, klima uređaji troše od 0,8 do 1,2 kilovati struje, a daju 3,5 kWh toplotne energije. Za razliku od njih, TA peći i elektro kotlovi potroše onoliko struje koliko toplotne energije proizvedu.

Ipak, da bi grejanje na klimu, zaista, bilo ekonomično prilikom kupovine morate voditi računa o energetskim oznakama. One se kreću od slova A do slova G, pri čemu A oznaka predstavlja najmanju potrošnju električne energije. Sa razvojem tehnike, klasifikacija je 2013. godine upotpunjena. Te je oznaka A podeljena na A+++, A++ i A+.

Pored energetke oznake, imajte u vidu i koeficijenat grejanja (SCOP). On pokazuje odnos potrošene i dobijene toplotne energije. Pa što je veća vrednost ovog koeficijent veća je i ušteda u potrošnji. Samim tim, niži su troškovi električne energije.

Inverter klime kao najbolje rešenje za grejanje

Iako svi klima uređaji za vaš dom imaju u izvesnoj meri mogućnost grejanja, jedino inverter sistemi mogu u potpunosti da zamene standardne izvore toplote tokom hladnih dana.

klima za grejanje

Zahvaljujući jedinstvenom DC kompresoru oni nesmetano rade kako na temperaturama preko preko 40 stepeni, tako i na ekstremno niskim od -15 stepeni Celzijusovih.

Ovi klima uređaji se izdvajaju od drugih i po neprestanom radu. Čak i kada se postigne željena toplota u prostoriji, kompresor se ne gasi, već se smanjuje broj obrtaja, čime se sprečavaju temperaturne oscilacije. Te ove klime kao najbolje rešenje za grejanje obezbeđuju očuvanje vašeg zdravlja.

Dodatne prednosti klime u odnosu na druge načine grejanja

Klime rade na principu toplotne pumpe, tj. koriste i energiju sabijenog gasa – freona. Pa počinju da greju prostoriju neposredno po uključivanju. To znači da ne morate da čekate da se uređaj napuni (zagreje). Takođe, ne postoji rizik od požara kao kod upotrebe drva ili uglja.

Kako sami određujete vreme upotrebe, klime kao najbolje rešenje za grejanje možete koristiti i kada imate centralno grejanje. Odnosno, dok ne počne zvanična sezona grejanja, ali i kasnije, u slučaju da je potreban dodatni izvor toplote.

Moderni modeli su sofisticiranog izgleda tako se lako uklapaju u svaki enterijer, dok najnovije, pametne klime pružaju mogućnost upravljanja izdaleka, putem mobilnih telefona. S obzirom da klime dolaze sa brojnim funkcijama i najmodernijim filterima one služe ne samo za održavanje temperature, već i vlažnosti, tako da obezbeđuju čist vazduh u vašem domu. Što je još jedna prednost njihove upotrebe, jer drugi načini grejanja isušuju vazduh, dovodeći do brojnih problema.

prednosti klime

Vreme grejanja se bliži, zato je pravi trenutak da posetite kompaniju Samsara. Ovde vas čekaju najmoderniji klima uređaji po super cenama, te ćete vrlo lako pronaći model koji odgovara vašem budžetu.