Klima uređaji za vaš dom

Klima uređaji za vaš dom

samsara-admin Komentari 0 30/07/2018

Klima uređaji za vaš dom čini boravak prijatnijim.

Letnja sezona je počela, pa je dobra klima neophodna u svakom domu. Ukoliko još uvek niste nabavili odgovarajuću jedinicu, pravi je trenutak da razmislite kako odabrati klima uređaj koji će u potpunosti odgovarati svim zahtevima.

Kupovina klima uređaja ponekad može biti naporna. Jer čitanje komplikovanih specifikacija i tumačenje mnoštva informacija znaju da otežaju izbor. Zato pre nego što krenete u potragu, dobro proučite modele kako biste znali koji klima uređaji za vaš dom odgovaraju.

Klima uređaji za vaš dom

Firma Samsara vam u ovom blogu pruža korisne savete kako bi kupovina i ugradnja klime potekla brzo i na najlakši mogući način.

Klima uređaji za vaš dom treba da odgovaraju veličini

Klima uređaji za vaš dom moraju da odgovaraju njegovoj veličini. Na taj način ćete izbeći nepotrebno bacanje novca, ali i energije.

Iako se mnogi ljudi vode mišlju da će klima veće jačine brže ohladiti prostor, to nije tačno. Ukoliko je klimatska jedinica prevelika, dolazi do neefikasnog rada, jer će se stalno uključivati i isključivati, a samim tim i do neugodnih temperaturnih oscilacija u domu.

Premale klime, pak, nemaju dovoljnu snagu da postignu i održe temperaturu. Zbog velikih preopterećenja, kvarovi su česti. U tom slučaju se i za servisiranje klima uređaja izdvaja veća količina novca.

Ako niste sigurni koju jačinu treba da imaju klima uređaji za vaš dom, izmerite dužinu, širinu i visinu prostora. Zatim taj broj podelite sa deset kako biste dobili broj potrebnih kilovata. Ipak, imajte u vidu da na rad klime utiču i drugi faktori. Kao što su izolacija, broj električnih uređaja u prostoriji, broj osoba u stanu, koliko je klima izložena direktnim sunčevim zracima itd.

Klima uređaji za vaš dom moraju da vam obezbede zdravu sredinu

Danas se velika pažnja posvećuje pitanju kako klima uređaji utiču na zdravlje. Pored osnovnih, savremene klime sadrže i specijalne elektrostatičke filtere, plazma filtere, NANO filtere, kao i antibakterijske i filtere sa aktivnim ugljem. Oni otklanjanju sve vrste zagađujućih materija – od polena do prašine.

S obzirom da sprečavaju širenje bolesti, klima uređaji za vaš dom su pogodni za ljude koji pate od raznih alergija. Takođe, funkcija “dry mode” je značajna ukoliko je vlažnost vazduha u prostoriji visoka. Njenom upotrebom stvara se optimalna vlaga i sprečava opasnost od dehidratacije organizma.

Klima uređaji za vaš dom – prema nameni

Klime za leto, zaista, su neophodne. Međutim, da li želite samo uređaj koji će vas hladiti prilikom visokih temperatura. Ili, možda, i efikasni sistem tokom zimskih meseci.

Klima uređaji za vaš dom

Klime novije generacije mogu u izvesnoj meri i da zagreju dom, što ih čini odličnim dodatkom grejanju.

Ukoliko želite potpuno zamenu za grejanje, tu su inverter sistemi. Jedino oni daju idealne uslove u ovom režimu rada. Za razliku od standardnih klima sa AC kompresorom, ove jedinice imaju DC kompresor koji ima široko područje rada. Odnosno, sasvim su efikasne kako na temperaturama od preko 40 stepeni Celzijusovih, tako i na veoma niskim, do -15 stepeni Celzijusovih.

Kompanija Samsara u svom asortimanu ima različite modele klima uređaja, pa ćete vrlo lako pronaći onaj koji odgovara vašem domu. Čitavu ponudu možete pogledati na sajtu www.kucnatehnika.com.