klima uređaji on off Samsara 1

Klima uređaji on/off

samsara-admin Komentari 0 29/11/2020

Klima uređaji on/off postali su sastavni deo svakog domaćinstva.

Sigurni smo da vrele letnje dane ne možete da zamislite bez prijatnog osveženja koje stiže iz klima uređaja. Sa razvojem inverter sistema omogućeno je i grejanje na klimu. Dakle, slobodno možemo da kažemo da su one neophodne tokom čitave godine.

Imajući ovo u vidu ne čudi što se na tržištu svake sezone pojavljuju novi klima uređaji. Osim različitih vrsta, proizvođači nam donose i modela sa različitim funkcijama. Velika ponuda često može da zbuni kupce, čak i one koji već koriste neki rashladni sistem.

S obzirom na to da smo svi svesni da su prednosti nove klime u domu nemerljive i da u jednom trenutku stariji model moramo zanemiti savremenijim, Samsara vam predstavlja klima uređaje on/off.

Koje karakteristike imaju klima uređaji on/off?

Klima uređaji on/off, kao što im naziv kaže, rade na on/off principu. To znači da rade punom snagom dok ne postignu zadatu temperaturu. Zatim se njihov kompresor gasi. Tek kada ponovo nastane drastična razlika u nivou temperature u prostoriji i na klimi ona se iznova pokreće.

klima uređaji on off Samsara 2

Ova vrsta uređaja ima karakteristični split dizajn. Naime, dolazi u vidu 2 jedinice. Jedna se montira sa spoljašnje strane zida prostorije koju treba da rashladi ili u neposrednoj blizini. Dok se u unutrašnjosti postavlja druga jedinica, elegantnije forme. Upravo je ona mnogima asocijacija za klima uređaj.

Iako je osnovna funkcija on/off sistema hlađenje, u izvesnoj meri mogu da budu i klime za zimu. Odnosno, možete ih koristiti kao dodatak centralnom grejanju, ali samo ako spoljašnja temperatura nije ispod -5 stepeni Celzijusovih. Zato su bolja opcija za kasnu jesen ili područja sa blagim klimatskim uslovima.

Koliki značaj imaju ovi klima uređaji?

Klima uređaji on/off ne pružaju samo ugodni boravak u prostoriji. One istovremeno čuvaju vaše zdravlje.

Kako je vazduh u zatvorenim prostorijama ispunjem česticama prašine, dimom i drugim štetnim supstancama boravak u njima može da izazove astmu, različite vrste alergija i respiratornih bolesti. Dok kod ljudi koji već imaju neke od ovih problema simptomi se pogoršavaju, preteći da prerastu u ozbiljne tegobe.

Srećom, upotrebom klima stari vazduh zamenjuje se novim. Dodatni uticaj na kvalitet vazduha imaju filteri na klima uređajima, koji mogu da prečiste i do 99 odsto materija.

Takođe, klima uređaji on/off su značajni za kontrolu vlažnosti vazduha. Zahvaljujući njima sprečeno je širenje mikroba i virusa pri visokoj vlažnosti. Ujedno, onemogućeno je prekomerno isušivanje vazduha, koje negativno utiče na sinuse i kožu. Mada može da stvori i druge zdravstvene probleme.

Da li su on/off klime pametni uređaji?

Razvoj interneta uticao je i na formu rashladnih sistema. Stoga, danas, najbolji klima uređaji on/off dolaze sa integrisanim WiFi kontrolerom.

klima uređaji on off Samsara 3

Preko njega možete se povezati sa vašom jedinicom bez obzira na to gde se nalazite.

Zapravo, vaš mobilni telefon postaje zamena za daljinski upravljač kada niste u kući. Tako da možete da upalite klimu neposredno pre ulaska, umesto da je sve vreme držite na on opciji. Na taj način obezbeđena vam je značajna ušteda u potrošnji električne energije. Pored temperature, putem WiFi-a možete birati mod, kao i brzinu obrtaja ventilatora.

Najbolji klima uređaji za hlađenje čekaju vas u bogatoj ponudi kompanije Samsara.