Kasetni klima uredjaji

Kasetni klima uređaji

samsara-admin Komentari 0 25/05/2018

Kasetni klima uređaji rade na istom principu kao klasični inverter klima uređaji, a razlika je u načinu montiranja. Ove kime se postavljaju ne na zid već na plafon. Unutrašnja jedinica na plafonu distribuira vazduh kroz dve, tri ili četiri strane uređaja. Spoljašnja jedinica je postavljena spolja i to na isti način kao i kod standardne sistemske jedinice.
Kompanija Samsara vam ukazuje na prdnosti koje imaju kasetni klima uređaji.

Kasetni klima uređaji pružaju bolju estetiku

Kasetni klima uređaji

Kasetni klima uređaji su posebno dizajnirani tako da ne narušavaju enterijer prostorije. Ugrađuju se obično u spušteni (lažni) plafon. Veći deo uređaja nije vidljiv jer je iznad plafonske linije. Jedini vidljivi deo je dekorativni donji okvir, odnosno panel sa centralnom ulaznom rešetkom i 4 otvora za izlaz. Sama klima je diskretna pa mnogi ističu da je ova komponenta njena glavna prednost.

Kasetni klima uređaji namenjeni su poslovnim objektima

Kupovina klima uređaja zavisi, pre svega, od veličine prostora koji treba da hladi. Ukoliko je reč o manjoj sobi ili kancelariji mogu se koristiti klasične jedinice ili prozorske klime. Međutim, one nisu pogodne za velike poslovne prostore, sale za sastanke, restorane, banke.
U tim situacijama veću efikasnost pokazali su kasetni klima uređaji. Zahvaljajući fleksibilnom sistemu vrlo brzo se postiže željena temperatura od plafona do poda. Takođe, komore imaju kanale za svež vazduh koji čiste prostor od lošeg vazduha, izazvanog pušenjem. U tome se razlikuju od klasičnih klima koje recikliraju postojeći vazduh, te on stalno kruži.
Zbog toga se ove jedinice sve više koriste i u stambenim zgradama.

Kasetni klima uređaji prave manje buke

Iako savremene klime imaju nečujni rad, izvesni zvuk se, ipak, stvara. Primećeno je da kasetni klima uređaji imaju manji nivo buke, pa samim tim pružaju i veći komfor za rad i boravak u prostoriji. Razlog za to leži u turbo ventilatoru velikog učinka i poboljšanom dizajnu uređaja kojim je sprečeno vibriranje motora.

Kasetni klima uređaji
Kasetni klima uređaji poseduje četiri lopatice za kruženje vazduha u svim smerovima, koje naizmenično održavaju ujednačeno hlađenje i grejanje na velikom prostoru. Automatsko regulisanje ugla pruža mogućnost da sami izaberete direktno ili indirektno strujanje, dok unapređen široki dizajn lopatica doprinosi da bude manje “mrtvih zona”. Na taj način obezbeđuju bolje širenje vazduha i raspodelu temperature.

Zahvaljujući navedenim specifikacijama stručnjaci naglašavaju da jedna kasetna jedinica može da zameni čak tri klasične, što znači i veću uštedu u budžetu kada je vreme da zamenite klimu.

Kasetni klima uređaji ne prljaju prostor

Kasetne jedinice su jednostavne za instaliranje, lake za upotrebu kao i za održavanje klima uređaja. Nisu korisne samo u letnjim mesecima, već se mogu upotrebljavati i tokom čitave godine. U hladnim danima, pružaju dobar nivo toplote što predstavlja značajnu prednost kod troškova električne energije.

Kasetni klima uređaji

Savremeni dizajn kontrolom protoka sprečava kontakt vazduha sa plafonom, tj. nema prljanja. Naime, kasetni klima uređaji zadržavaju vaš prostor čistim čak i nakon dugog vremena upotrebe.
Ako smatrate da je upravo ova vrste klime ono što vam je potrebno, pozovite Samsara kućnu tehniku ili pogledajte ponudu na našem sajtu www.kucnatehnika.com, jer ćete tamo pronaći veliki izbor kasetnih jedinica.