kasetne klime

Zašto su kasetne klime dobar izbor za vaše poslovanje?

samsara-admin Komentari 0 10/06/2020

Kasetne klime obezbediće vam prijatnu temperaturu u poslovnim prostorijama.

Kasetni klima uređaji rade na isti način kao i zidne split sistemske jedinice. Razlikuju se jedino po načinu ugradnje. Za razliku od ostalih modela, ovi rashladni sistemi se postavljaju u plafon. Samim tim se i cevi koje su potrebne za povezivanje sa spoljnom jedinicom nalaze u plafonu. Takođe, imaju ugrađenu sopstvenu pumpu za kondenzat. Stručnjaci naglašavaju da je njen rad pouzdaniji od pumpi koje su pričvršćene na zidne jedinice.

Sama unutrašnja jedinica distribuira vazduh kroz 2, 3 ili 4 strane jedinice. Dok se spoljni deo kasetnog klima uređaja montira napolju, na isti način kao što je to slučaj sa konvencionalnim zidnim sistemima. Što znači da morate da vodite računa da bude postavljena na stabilnom mestu, gde neće vibrirati. Zatim, da ima dovoljno slobodnog prostora sa obe strane kako bi omogućavala nesmetan protok vazduha i bila lako dostupna za održavanje, kao i da ne bude izložena koroziji.

Zašto su kasetne klime dobar izbor za vaše poslovanje otkriva vam u ovom blogu kompanija Samsara.

Kasetne klime štede energiju

Glavna prednost za mnoge korisnike jesu niži troškovi električne energije. Sa novom naprednom tehnologijom, ove klime imaju mogućnost smanjenja potrošnje energije čim dostigne pravu temperaturu. Istovremeno, korisnici mogu da podese željenu temperaturu na termostatu tako da uređaj ne radi jače nego što bi trebalo.

kasetne klime

Posebnu uštedu donose najnovije inverter klime u kasetnoj verziji, kakve nudi kompanija Vivax. Zahvaljujući posebnom DC kompresoru vrši se ušteda u energiji za 30 odsto. Naime, inverter sistemi ne prestaju sa radom kada postignu zadatu temperaturu, već samo smanjuju broj obrtaja. Na taj način je izbegnuto dodatno opterećenje kao u slučaju stalnog paljenje i gašenje klime. S obzirom da savršeno rade i na ekstremno niskim temperaturama, do -15 stepeni Celzijusovih, ove kasetne jedinice se opravdano svrstavaju u najjeftiniji vid grejanja klimom.

Štede prostor

Pošto se kasetni klimatizacioni sistemi montiraju u plafon, ne zauzimaju prostor na zidovima ili prozorima. Ujedno, njihovim postavljanjem izbeći ćete oštećenja na zidovima i prozorima, jer se najčešće ugrađuju u spušteni plafon.

Jednostavni, a opet elegantni dizajn odlično se uklapa u svaki prostor, ne narušavajući enterijer. Zapravo, od jedinice je vidljiva jedino tanka dekorativna ploča, što kasetne klime čini gotovo neprimetnim.

Kasetne klime imaju šire polje delovanja

Kasetni klima uređaji su snažniji. Razlog za to leži u veoma snažnm ventilatorima koji mogu da osiguraju cirkulaciju vazduha u većem prostoru u odnosu na druge jedinice klimatizacije. Kako se nalaze na plafonu raspoređivanje vazduha se vrši ravnomerno. Željena temperatura se održava u svakom delu prostorije.

kasetne klime

Dodatna prednost se ogleda u manjem nivou buke, u odnosu na druge modele, uključujući i najsavremenije. Time pružaju veći komfor tokom rada, što se pozitivno odražava na produktivnost zaposlenih.

Pojedine kasetne jedinice imaju funkciju kontrole vlažnosti. Možete održavati zdrav nivo vlage u kancelariji, bez cirkulacije hladnog vazduha.

Kasetni klima uređaji po super cenama čekaju vas u kompaniji Samsara. Pored standardnih jedinica za plafon, ovde možete pronaći i klima uređaje inverter tipa.