Kanalske klime

Kanalske klime

samsara-admin Komentari 0 16/07/2022

Kanalske klime obezbediće prijatnu temperaturu u vašem domu, ali i poslovnim prostorijama.

Kada je u pitanju hlađenje prostora standardne klime su najčešći izbor. Ovi uređaji rade na on/off principu. Što znači da kada dostignu zadatu temperaturu kompresor se gasi. Ponovo počinju sa radom tek kad se temperatura u prostoru promeni.

Poslednjih godina sve veći broj ljudi koristi inverter klime za grejanje. Za razliku od klasičnih, ovi klima uređaji za zimu imaju mogućnost rada na temperaturama od -15 do +43 stepeni Celzijusovih.

Obe vrste poseduju niz prednosti, ali upotreba u više prostorija različite spratnosti jedino je moguća pomoću kanalske klime.

Šta su kanalske klime?

Kao što samo ime kaže, klima uređaji kanalskog tipa predstavljaju sistem klimatizacije koji obezbeđuje grejanje ili hlađenje kroz sistem kanala, tako da povezuju prostorije u vašem domu ili poslovnom prostoru.

Glavna jedinica kanalske klime se sastoji od kondenzatora, kompresora i uređaja za obradu vazduha. Funkcioniše na sličan način kao i klima uređaji sa split sistemom, gde se unutrašnja jedinica povezuje sa spoljašnjom. Međutim, kod kanalskog tipa unutrašnja centralna jedinica se nalazi na plafonu kuće. Pri čemu je povezana sa kanalom, tj. sa sistemom izolovanih cevi instaliranih u podu ili plafonu.

Kanalske klime

Zahvaljujući ovakvoj formi topao ili hladan vazduh se ispušta kroz ventilacione otvore postavljene u svakoj od prostorija, a vazduh se ravnomerno raspoređuje.

Koje su prednosti upotrebe kanalske klime otkriva vam kompanija Samsara.

Viši stepen kontrole rada klima uređaja

Iako su kanalske klime namenjene za klimatizaciju celokupnog objekta, to ne znači da ne možete kontrolisati zasebno svaku prostoriju. Pomoću kontrolne table imate potpunu kontrolu temperature i protoka vazduha. Takođe, imate mogućnost zonske kontrole. Odnosno, možete klimatizaciju da isključite u pojedinim prostorijama ili da prilagodite različitim prostorijama drugačiji temperaturni nivo.

Zonsko upravljenje je odličan izbor za velike porodice, gde pojedinim članovima odgovaraju niže temperature, dok drugi više vole toplije prostorije. Idealno je i u situacijama kada se ne koriste sve prostorije u domu. Na taj način se ostvaruje značajna ušteda u potrošnji električne energije, bez narušavanja komfora, te se opravdano svrstavaju u najekonomičnije klima uređaje.

Kanalske klime čuvaju estetiku enterijera

Najnovije modele klima uređaja krasi eleganta forma. Ipak, nemojte da zaboravite da ugradnjom postaju sastavni deo vašeg enterijera. Zbog toga mnogi kupci veliku pažnju pri izboru posvećuju ne samo perfomansama, već i dizajnu kako bi unutrašnja jedinica odgovarala uređenju prostora.

Sa kanalskim klimama ste oslobođeni ovog problema. S obzirom da se postavljaju u plafonu, a vazduh se dovodi kroz sakriven sistem kanala, jedino su vidljivi ventilacioni otvori. Veoma diskretni, oni neće pokvariti estetiku doma. Ujedno, ne zauzimaju prostor na zidu, podu ili prozoru, kao što je to slučaj sa drugim vrstama klima uređaja.

Kanalske klime odlikuje tihi rad

Pošto su elementi koji proizvode buku udaljeni od ventilacionih otvora, klima uređaji kanalskog tipa mogu se pohvaliti gotovo neprimetnim radom, čime je zagarantovan mir i tišina u svakom trenutku.

Najbolje klime za leto 2022. svih vrsta čekaju vas u bogatoj ponudi kompanije Samsara.