najbolji klima uređaji samsara

Kako uštedeti tokom sezone grejanja

samsara-admin Komentari 0 07/11/2019

Jesen je već tu, a i zima će nam za koju nedelju “pokucati na vrata”. Kako dolazi hladnije, zimsko vreme, mnogo ljudi muči sledeće pitanje: kako uštedeti tokom sezone grejanja? Naime, temperatura pada, računi rastu, i svako se pita da li može nešto da se uradi povodom toga.

Dobra stvar je što možete svoj dom da pripremite za zimu i tako dugoročno uštedite novac svog domaćinstva, a Samsara vam otkriva kako.

Kako uštedeti tokom sezone grejanja

Kako uštedeti tokom sezone grejanja u svom domaćinstvu?

Donje strategije donose vam odgovor na pitanje kako uštedeti tokom sezone grejanja? Takođe, pomoći će vam da uštedite energiju, novac i uživate u komforu svog doma tokom hladnih jesenjih i zimskih meseci. Neki od saveta u nastavku su besplatni i mogu se koristiti svakodnevno, drugi su jednostavne i jeftine akcije koje možete preduzeti kako biste osigurali maksimalnu uštedu tokom zime.

Ono što svako može da uradi jeste da iskoristi prednost prirodnog izvora toplote, odnosno, Sunca. Kad god ste u prilici, otvorite zavese na prozorima tokom dana kako biste omogućili sunčevoj svetlosti da prirodno greje vaš dom. Noću ih zatvorite kako biste umanjili hlandoću koja dolazi od spolja.

Tokom hladnih zimskih meseci koristite prozirni plastični lim na okviru ili foliju na unutrašnjoj strani prozora. Uverite se da je plastika čvrsto zalepljena na okvir kako bi se smanjila infiltracija hladnog vazduha.

najbolji vid zagrevanja-samsara

Kako uštedeti tokom sezone grejanja uz pomoć klima uređaja?

Dolazimo i do izbora grejnog tela u vašem domu. Da li ste znali da je najjeftiniji vid grejanja klimom? Osim što su klime metod izbora za vrele letnje dane, one vam pomažu i da ugrejete svoj životni prostor u hladnim mesecima. Za početak, veoma je bitno da podesite temperaturu, u zavisnosti od toga da li ste trenutno tu ili ne.

Kad ste kod kuće, podesite termostat na onoliko koliko vam je potrebno da bi se osećali prijatno. Kada spavate ili izlazite iz kuće, okrenite termostat na 10 ° do 15 ° tokom osam sati i uštedite oko 10% godišnje na računima za grejanje i hlađenje. Na raspolaganju su vam i pametni klima uređaji, koje vam olakšavaju podešavanje temperature u svakom trenutku. Na taj način, uvek će vas čekati savršeno ugrejan prostor, baš po vašoj želji.

Klime filtriraju prljavštinu i bakterije iz vazduha i zbog toga su podložni začepljenju.  I unutašnje i spoljne jedinice se moraju očistiti, a to je uobičajeno navedeno u uputstvu za klima uređaj. Uvek proverite da li je vaš uređaj isključen pre čišćenja. Uz to, možda biste radije angažovali stručnjaka koji će godišnje čistiti uređaj i održavati ga u tehnički ispravnom stanju. Samsara vam je uvek na raspolaganju kada vam zatreba zaista korektno odrađen servis vaših rashladnih sistema, i pobrinućemo se da u svakom trenutku uživate u čistom vazduhu u vašem domu.

servis klima uređaja samsara

Samsara – Uštedite kupujući kod nas

Klima uređaji zaista utiču na našu produktivnost i udobnost u životnom i radnom prostoru,  tokom cele godine. Ne samo što će vam olakšati svakodnevni život, nego će vam i pomoći da vaša potrošnja električne energije bude manja, a troškovi niži.

Ukoliko već niste nabavili klima uređaj, sada je pravo vreme. Kod nas možete pronaći klime po super cenama, bilo da želite pokretne, inverter, pametne klime, vazdušne zavese, i odvlaživače i prečišćivače vazduha. Sva naša kućna tehnika je od renomiranih proizvođača i vrhunskog kvaliteta.

Posetite Samsaru, jer ćete kod nas pronaći klima uređaje idealne za vaš dom.