kako izabrati klima uređaj

Kako izabrati klima uređaj za svoj dom?

samsara-admin Komentari 0 07/03/2019

Kako izabrati klima uređaj pitanje je koje muči mnoge ljude.

Kupovina klima uređaja nije mala investicija, zato treba dobro izabrati. Klima uređaji ne samo što hlade, oni i greju, pa ih to čini kompletnim proizvodima i zbog toga treba biti veoma pažljiv pri kupovini.

U ovom blogu pokušaćemo da vam pružimo korisne informacije kako biste odabrali najbolji klima uređaj za vaš dom.

Kako izabrati klima uređaj – Kapacitet klime i veličina prostorije

Kapacitet je jako bitan parametar na koji treba obratiti pažnju pri kupovini.

Oznaka za kapacitet je BTU a to znači “britanske termalne jedinice”. Tako se za klime koje imaju 9000 BTU nazivaju “devetke”, one od 12000 BTU “dvanaestice” itd.

Što je veća prostorija, potreban je veći kapacitet klima uređaja. Ukoliko prostorija ima do 60 kvadrata, sasvim je dovoljan kapacitet od 12000 BTU. Za prostoriju do 80 kvadrata dovoljno je 18000 BTU a za onu od 110 kvadrata – 24000 BTU.

Još neki faktori na koje treba obratiti pažnju jesu izloženost sunčanoj svetlosti, termička izolacija, veličina prozora, broj ljudi koji provodi vreme u prostoriji, uređaji koji emituju toplotu, željene funkcije klime, energetska klasa i slično.

Kako izabrati klima uređaj – Standardne i inverter klime

Mnogi kupci susreću se sa ovom dilemom. Činjenica je da i standardne i inverter klime imaju svoje dobre strane, ali između njih postoje razlike.

Standardne klime stalno rade punom snagom. Staju sa radom kada se postigne željena temperatura, pa se opet pale u zavisnosti od senzora. One poseduju samo dve opcije – da rade ili da ne rade.

Za razliku od standardnih, inverter klime rade na pametniji način. One rade tačno koliko treba, prepoznaju kada su blizu zadate temperature i onda smanjuju jačinu. Ovo je moguće jer imaju kontrolu brzine obrtaja motora kompresora kako bi se regulisao protok freona kroz sistem. Inverter sistemi omogućavaju manju potrošnju, duže trajanje uređaja, smanjene troškove održavanja i značajno bolje grejanje tokom zime.

Još jedna prednost inverter klima uređaja je ujednačena temperatura koja stvara prijatniju atmosferu. Osim toga, manje su bučne i brže postižu željenu temperaturu.

Dakle, i standardne klime su funkcionalne i praktične, ali inverter su ipak klasa iznad njih.

Inverter sistemi

Kako izabrati klima uređaj – Kupujte proverene proizvode

Kupovina proverenih klima uređaja se dugoročno isplati i donosi najbolje rezultate. Vodeći proizvođači trenutno su Daikin, Gree, Galanz, Midea i LG

Samsara vam nudi široku ponudu kvalitetnih klima uređaja navedenih brendova sa kojima ćete sigurno biti zadovoljni na duže staze. Imamo i prečišćivače i odvlaživače vazduha koji uklanjaju štetne materije iz vašeg doma, a naše proizvode možete poručiti i preko interneta i tako uštedeti vreme.

Sve naše klime dolaze sa višegodišnjom garancijom, do čak pet godina kada su u pitanju modeli renomiranih proizvođača. Samim tim ne morate brinuti oko nepredviđenih troškova do kojih može doći usled kvarova, a naš profesionalni tim obavlja ugradnju klime za vas.

Još jedna usluga koju pružamo jeste servis klima uređaja, bilo da garancija i dalje važi ili ne. Naš stručni tim servisera veoma je iskusan i u kratkom roku otklanja kvarove na vašim uređajima, što vama štedi vreme i novac.

Našu kompletnu ponudu možete pogledati na sajtu www.kucnatehnika.com.