kako da prečistite vazduh u svom domu

Kako da prečistite vazduh u svom domu

samsara-admin Komentari 0 22/02/2019

Kako da prečistite vazduh u svom domu, pitanje je koje muči ljude širom sveta.

U proseku, svaka osoba 90 odsto vremena u toku dana provede u zatvorenom prostoru. Verovali ili ne, ustajali vazduh u stanu ili kancelariji je čak 5 zagađeniji nego onaj iz spoljašnje sredine.

Problem je, naročito, izražen tokom zimskih meseci, kada se prostorije manje provetravaju. Takođe, TA peći, šporeti na drva i radijatori dodatno isušuju vazduh, pa je u ovom periodu smanjen i nivo vlage. Upravo zbog toga poslednjih godina sve veći broj domaćinstava koristi klime za grejanje u hladnim danima.

S obzirom da zagađenost u zatvorenom može da dovode do brojnih zdravstvenih problema, kompanija Samsara vas savetuje kako da prečistite vazduh u svom domu.

Kako da prečistite vazduh u svom domu da biste imali zdravu sredinu

Čist vazduh u vašem domu treba biti prioritet, jer on ima direktni uticaj na zdravlje.

Razne čestice, prašina, dim, isparenja i druge štetne supstance, koje su u vazduhu u zatvorenim prostorijama, mogu da izazovu glavobolje, astmu, alergije i druge respiratorne probleme. Oni dovode do hroničničnog umora, neispavanosti i usporavanja metabolizma. Samim tim moguće je i nagomilavanje viška kilograma.

Zapravo, štetne materije u vazduhu negativno utiču na čitav imunitet, što kao rezultat ima manju otpornost na grip, prehlade i druge bolesti.

Zbog niske vlažnosti trpi i naša koža, jer joj je za normalno funkcionisanje neophodna vlaga. Usled suvog vazduha počinje da zateže, svrbi, pecka, a kod osetljive kože javlja se i iritacija i crvenilo.

Ukoliko se pitate kako da prečistite vazduh u svom domu, za početak, vodite računa o navikama. Pre svega, redovno provetravajte prostorije, bez obzira na vremenske prilike. Zatim, prestanite da kupujete sprejeve i druge proizvode za osvežavanje vazduha koji u sebi sadrže toksične supstance i nabavite biljke koje važe za “prirodne prečišćivače”.

kako da prečistite vazduh u svom domu 1

Kako da prečistite vazduh u svom domu – ugradnja klime može da pomogne

Najbolji klima uređaji poslednje generacije donose brojne funkcije. Upotreba “dry moda” dovodi do željenog nivoa vlage. Stručnjaci savetuju da je za zdravu sredinu najbolja temperatura od 20 do 27 stepeni Celzijusovih i relativna vlažnost od 40 do 60 odsto. U ovoj funkciji posebno se izdvajaju Midea klima uređaji koji za samo sat vremena rada otklone do 1,4 l vlage.

Osim vrhunskih funkcija, klime za 2019. godinu odlikuju i najsavremeniji filteri. Tako, na primer, Gree klime imaju aktivni ugljeni filter koji apsorbuje dim, srebrni jonski filter za uklanjanje bakterija i plesni, dok catechin čisti 95 odsto kancerogenih uzročnika iz vazduha.

Kako da prečistite vazduh u svom domu – upotreba posebnih uređaja

Najsigurniji odgovor na pitanje “kako da prečistite vazduh u svom domu” daju prečišćivači i odvlaživači vazduha. Iako filteri za klima uređaje čine vazduh zdravim, ipak su posebno dizajnirani uređaji najbolje rešenje, jer otklanjaju čak 99,9 odsto zagađivača.

Baš kao što klime štede energiju, tako i ove jedinice imaju visoku energetsku efikasnost. Naime, prestaju sa radom kada se postigne odgovarajuća vlažnost. Nakon pola sata ventilator na njima se ponovo uključuje kako bi proverio da li je došlo do promene. Ukoliko se relativna vlažnost vazduha povećala iznad zadate vrednosti, počinju sa radom. U protivnom, čekaju narednih 30 minuta. Na taj način osigurano je konstatno održavanje čistog vazduha u prostoriji.

Kompanija Samsara u svom bogatom asortimanu pored klima vodećih svetskih proizvođača ima i najkvalitetnije prečišćivače i odvlaživače vazduha.