kada servisirati klima uređaje Kućna tehnika Samsara 1

Kada servisirati klima uređaje?

samsara-admin Komentari 0 14/06/2019

Kada servisirati klima uređaje? Ovo pitanje je od velikog značaja za pravilan rad vaših klima, pa mu treba posvetiti posebnu pažnju.

Osim toga, stiglo je leto, koje je zaista teško preživeti bez rashladnih sistema. Upravo zbog toga je bitno razmišljati o održavanju klime na vreme, kako ne biste došli u neprijatnu situaciju baš onda kada vam je hlađenje najviše potrebno.

Samsara vam u ovom blogu otkriva kako da prepoznate znake koji ukazuju da je došlo vreme za servis. On će osigurati da vaši klima uređaji ostanu tehnički ispravni.

kada servisirati klima uređaje Kućna tehnika Samsara 2

 

Kada servisirati klima uređaje i zašto je to važno?

Danas je nezamislivo provesti najtoplije doba godine bez dobrog rashladnog sistema. Klima uređaji mogu učiniti vaš život prijatnijim u vrelim letnjim mesecima, ali preduslov za to je da ga održavate na vreme. Klima uređaj koji se redovno servisira će trajati mnogo duže od onog koji se ne održava.

Klima uređaji ne samo što doprinose stvaranju prijatnije temperature, oni takođe stvaraju čist vazduh u vašem domu , koja je veoma bitan za zdravlje svih ukućana. Iako su klime značajne investicije, one se uvek isplate, jer oni ne samo što hlade tokom leta, već su i veoma ekonomičan način grejanja tokom hladnih zimskih dana.

Međutim, čak i dobro održavan klima uređaj određene starosti može naići na probleme. Zato je bitno da obratite pažnju na ove znakove koji ukazuju da je potrebno da servisirate vaš klima uređaj. Ako prepoznate neki od njih, pozovite profesionalce na vreme, kako biste sprečili veće kvarove i oštećenja.

Kada servisirati klima uređaje – Važni znakovi koje ne smete ignorisati

kada servisirati klima uređaje Kućna tehnika Samsara 3

 

Nepodudarne temperature ukazuju na probleme u radu klime. Vaš klima uređaj treba da obezbedi stalnu temperaturu vazduha, a inverter sistemi se pokazuju kao odlično rešenje za to.

Možda ste primetili da vaša klima ne hladi tako efikasno kao ranije. To može biti znak starenja klima uređaja ili nekih kvarova u njemu. Jedan od najčešćih problema u starijoj jedinici za klimatizaciju jeste nedovoljno rashlađivanje prostorija. S vremena na vreme može doći do povremenog zastoja u radu, ali ako vaša jedinica potpuno zaustavi proizvodnju hladnog vazduha, vreme je da se ovaj problem istraži. To može ukazivati na niske nivoe rashladnog sredstva, ili na još ozbiljniju situaciju, kao što je oštećenje kompresora.

Potpuno funkcionalan sistem klimatizacije treba da radi skoro tiho. Ako dobro poznajete vašu jedinicu, biće vam poznat bilo koji mali zvuk koji ona proizvodi tokom rada. U stvari, vremenom ćete se toliko adaptirati na ovu simfoniju zvukova da će vam svaka promena delovati čudno. Dakle, kada čujete buku različitu od norme, vreme je da reagujete. Manje promene buke mogu ukazati na potrebu za nekim popravkama. Možda ventilator ne radi ispravno, ili je jedan od delova unutar jedinice postao labav ili je unutrašnji mehanizam začepljen prljavštinom. Međutim, ako je buka malo čudnija – kao što je škripa, brušenje, zveckanje, zujanje ili otkucavanje, to može ukazivati na ozbiljan problem koji zahteva brzu intervenciju.

Isto važi i za neobične mirise. Ako vaš klima uređaj stvara neprijatan miris, to nije samo smetnja, ona ukazuje na problem koji treba odmah da rešite. Prljavština, grinje, plesni i razni alergeni unutar jedinice mogu cirkulisati u vazduhu u vašem domu i dovesti do zdravstvenih problema, te ih ne smete ignorisati. Možda je reč o filterima koje treba zameniti, ili o nečem drugom. Znaćete šta je u pitanju kada pozovete naš stručni tim, koji će brzo i efikasno otkloniti sve probleme.

Samsara – Najbolji servis klima uređaja za vaš dom

kada servisirati klima uređaje Kućna tehnika Samsara 4

 

Ukoliko primetite da je vaš klima uređaj neispravan, vreme je da pozovete profesionalce, koji će se pobrinuti da uživate u prijatnoj atmosferi u svom domu tokom letnjih meseci. Samsara je vaš najbolji izbor, jer obavljamo sve neophodne popravke vaših rashladnih sistema, a tu smo i kada je u pitanju ugradnja klime.

Kod nas  možete pronaći klima uređaje po super cenama, zato nas posetite i odaberite najbolje za svoj dom.