inverter klima uredjaji

Inverter klima uredjaji i njihova prednost tokom zime

samsara-admin Komentari 0 29/04/2017

Inverter klima uredjaji su izuzetno korisni naročito kada je u pitanju korišćenje klima uredjaja tokom zimskih meseci kada je za mnoge to uobičajena svakodnevnica, naročito ukoliko grejna sezona kasnije počne.

Niko od nas ne razmišlja o zimi dok ga hladnoća ne sačeka nespremnog. Kasno leto i visoke temperature opuste nas i dovedu do toga da zaboravimo da dolazi zima. Preduga i prehladana. O grejanju vašeg životnog prostora uvek je bitno misliti na vreme. Danas, kada postoji širok dijapazon grejnih mogućnosti, mi ćemo u ovom blogu pokušati da vam približimo zašto su invereter klima uredjaji odlična opcija za grejanje tokom zimskih meseci ?

Inverter klima uredjaji

Inverterska tehnologija je tehnologija nove generacije, kod koje se brzina kompresora prilagođava potrebama, odnosno, u početku hlađenja radi snagom i do 140 posto, a kako se približava željenoj temperaturi, smanjuje snagu. Time se uštedi i do 40 posto energije u odnosu na neinverterske modele. Mnogo su tiše, jer daju ujednačeniju temperaturu, bez velikih amplituda. Inverter klima uredjaji imaju samo jedan način rada kompresora – punom snagom ili nikako – što znači mnogo veće temperaturne amplitude. Naravno, sve to znači da su inverteri skuplji, ali na duge staze isplativi ako je reč o klima uređaju koji će raditi veći deo dana.  Inverter klime se ne pale i ne gase, već samo dogrejavaju odnosno hlade prostor kada temperatura u prostoriji nije ona koji ste podesili.

Dodatna prednost inverter klima uređaja je ta što se sa njima može grejati prostor i kada su temperature napolju mnogo niže, tj. čak i ukoliko padnu na -15 stepeni celzijusovih.

Kod nas ima mnog više neinveterskih klima uređaja, pre svega zbog njihove niže cene, ali ovakvi inverter klima uredjaji se mogu koristiti samo tokom leta. Neki neinverterski klima uredjaji mogu poslužiti i za vreme hladne zime, jer su funkcionalni i na -5 stepeni Celzijusovih.

Inverter klima uredjaji tokom zimskih meseci doneće vam uštedu

inverter klima prodaja grejanje

Ukoliko ste se pitali koje vam prednosti kupovina klima uredjaja tokom zimskih meseci može doneti, rećićemo vam samo da je korisnost dupla. Posmatrano sa ekonomskog aspekta – inverter klima uređaji će koristiti manje električne energije nego bilo koji drugi grejni sistem koji radi na struju. Toplotne pumpe u klima uredjaju su energetski efikasnije, zato što električna energija koju pumpa koristi, napaja određene kompomenete uređaja. Ova električna energija se ne koristi za stvaranje toplotne energije, pa zbog toga kažemo da je energetski efikasnija, jer nema konvertovanja energije u toplotnu, prilikom čega nastaju određeni gubici.

Kada govorimo o ekološkom aspektu – Toplotne pumpe postaju sve popularnije jer postajemo sve više svesni o zagađenju životne sredine i globalnom otopljenju, tako da korišćenjem inverter klima uredjaja vi najmanje štetite planeti i okolini.

Ukoliko su vaš izbor inverter klima uređaji, isto kao i neinverterska klima, spoljna jedinica mora biti instalirana, odnosno monitana sa spoljne strane objekta. Održavanje inverterskih klima uredjaja je neophodno, kao i kod klasičnih, s tim što je ovde, ukoliko klimu koristite i tokom zime, neophodno je češće čišćenje i održavanje tokom cele godine.

Ukoliko želite da imate topao dom, a da pritom ostvarite uštede i budete društveno odgovorni  – inverter klima uredjaji su pravo rešenje za vas.

Ponuda inverter klima uređaja firme Samsara d.o.o.