Hladne vazdušne zavese

Hladne vazdušne zavese

samsara-admin Komentari 0 11/05/2021

Hladne vazdušne zavese, kao što im naziv kaže, predstavljaju specijalne klimatske uređaje koji “duvaju” hladan vazduh preko otvorenih vrata. Dizajnirane su tako da isporučuju konstantan protok vazduha kroz vrata, pri čemu stvaraju nevidljivu barijeru između spoljašnje i unutrašnje sredine, odnosno između prostora gde je velika razlika u visini temperature. S obzirom da se postavljaju na ulaznim vratima objekata nazivaju i “vazdušnim vratima”.

Za razliku od tople vazdušne zavese, koja ima ugrađene grejače, hladni modeli su isključivo rashladnog tipa, te su obavezni u hladnjačama namirnica i skladištima u kojima se čuvaju proizvodi koji zahtevaju tačan nivo temperature, kao što su lekovi. Mada se često sreću i u restoranima i kafićima, jer pružaju izuzentan komfor gostima tokom boravka.

Koje su prednosti hladne vazdušne zavese otkriva vam Samsara.

Hladne vazdušne zavese štite vaše poslovanje

Očuvanjem nivoa potrebne temperature, hladne vazdušne zavese, obezbeđuje vek trajanja robe u skladištu. Ujedno, čuvaju opremu i druge uređaje koji se nalaze unutra, jer sprečavaju pojavu kondenzacije usled temperaturnih razlika.

Poput kanalske inverter klime, hladna vazdušna zavesa štedi potrošnju struje. Naime, kada se otvore vrata hladne prostorije, hladni vazduh, koji je teži, izlazi iz nje. U međuvremenu, topli vazduh iz spoljašnjosti struji iznad hladnog. Što više vazduha uđe u prostoriju, to sistemi za hlađenje moraju intenzivnije da rade kako bi održali potreban temperaturni nivo. Samim tim, dolazi do veće potrošnje električne energije.

Dudogoročno gledano, ovi troškovi se negativno odražavaju na budžet kompanije, što dokazuju i sprovedena istraživanja. Hladne vazdušne zavese mogu da uštede čak 80 odsto struje u odnosu na upotrebu bilo kog drugog vida klimatizacije, tako da za samo 18 meseci možete vratiti novac koji ste uložili u njih.

Hladne vazdušne zavese povećavaju produktivnost radnika

Ugradnja vazdušne zavese donosi idealne uslove za rad. Kako nema kondenzacije bolja je vidljivost i preglednost, tako da nema zastoja u obavljanju zadataka. Takođe, omogućavaju lakši ulaz i izlaz kamiona i kombija u skladište u odnosu na PVC trake, koje su ranije stavljane na vrata. Čime je dodatno garantovana efikasnost u radu.

Hladne vazdušne zavese

Budući da se infiltracija toplog vazduha smanjuje, stvara se manje leda u prostoriji, pa ne postoji rizik od klizanja i povređivanja radnika.

Sigurnost zaposlednih se ogleda i u očuvanja zdrave radne sredine. Vazdušne zavese sprečavaju ulazak prašine, insekata i drugih štetnih materija. Na taj način minimiziraju rizik od pojave alergija i respiratornih problema, dok nizak novu buke, kada su upaljene, obezbeđuje prijatnu radnu atmosferu.

Koje su najbolje hladne vazdušne zavese?

Na tržištu postoje hladne vadušne zavese različitih proizvođača. Svojom elegantnom formom i vrhunskim perfomansama posebno se izdvajaju Stigler modeli.

Ne samo da donose veliki protok vazduha pri gotovo nečujnom radu, već ih krasi neverovatna izdržljivost. Zahvaljujući nemačkoj tehnologiji izrade motora zagarantovano je 5.000 sati neprekidnog i pouzdanog rada.

Turbina je izrađena od industrijske plastike sa fiberglasom, te ne morate brinuti o štetnom dejstvu korozije i isparenja ulja.

Stigler hladne vazdušne zavese možete pronaći u bogatoj ponudi kompanije Samsara. Ovde vas čekaju i najbolje klime u 2021. godini, kao i prečišćivači vazduha vodećih brendova.