Električni roštilj

Električni roštilj – Olakšajte pripremu hrane

samsara-admin Komentari 0 19/02/2021

Električni roštilj olakšaće vam pripremu vaše hrane.

Od davnina ljudi su pripremali hranu direktno na vatri. O tome svedoče arheološka nalazišta stara više od 200.000 godina.

U početku, roštilj je pravljen od drveta, a izgledom je podsećao na današnji ražanj, da bi vremenom, bili dodati stalci i rešetka za postavljanje hrane iznad plamena. Tokom 15. veka nastao je kompleksniji model sa rotirajućim mehanizmom, a konstruisao ga je Leonardo da Vinči.

Ipak, roštilj kakav danas poznajemo nastao je tek u 18. veku, u Americi. Ubrzo je dobio svoje nove verzije. Tako je 1863. godine J.C. Milligan iz Nju Džersija kreirao prenosni roštilj. Zatim je 1948. godine predstavljen model sa poklopcem na osnovu kog su razvijene električne verzije.

Zašto je električni roštilj najbolji izbor u odnosu na sve druge vrste otkriva vam Samsara.

Električni roštilj vas ne ograničava u pogledu vremena i mesta

Iako je roštilj prva asocijacija za druženje u prirodi, sa električnim modelom ne morate da čekate lepo vreme. U ukusnoj hrani možete da uživate u svakom trenutku, bez obzira na godišnje doba.

Električni roštilj

Naime, ovaj model je dizajniran tako da vam omogućava laku i brzu pripremu hrane gde god poželite. Čak i na terasi, pa i u kuhinji stana možete da roštiljate, jer vam njegov način rada to dozvoljava. Sve što je potrebno jeste da ga uključite u struju, sačekate da se zagreje i stavite meso ili povrće da se peče, što znači da nećete gubiti vreme da biste upalili vatru i raspirili žar, niti ćete morati da čistite čađ i pepeo nakon pripreme.

Električni roštilj daje novi ukus hrani

Verovali ili ne, hrana spremljena na električnom roštilju je ukusnija. Zahvaljujući ravnomernom zagrevanju podjednako se peče sa svih strana. Pri čemu, ostaje sočna i mekana, dok se višak masnoće sliva u posudu namenjenu za njeno odlaganje. Ujedno, ovo je zdraviji način pripreme, jer se oko vas ne stvara dim kao kod modela na drveni ugalj i gas.

Dodatna prednost koju pruža električni roštilj jeste širina pripreme jela. Osim, svih vrsta belog i crvenog mesa, kao i njihovih prerađevina, na njemu možete peći i ribu, povrće, pa i jaja. Zapravo, kulinari naglašavaju da pečeni krompir i paprika imaju posebni šmek koji i najprobirljivija nepca ostavlja bez reči.

Imajte u vidu da postoje različiti modeli električnog roštilja, pa je preporučljivo da izbor napravite na osnovu hrane koju ćete na njemu najčešće pripremati. Klasični model sa rešetkom je ekonomičniji, ali nije pogodan za male komade hrane. Za razliku od njega, roštilj sa aluminijumskom ili staklokeramičom pločom garantuje da hrana neče propasti, niti se zalepeti.

Kako da napravite pravi izbor?

Na tržištu, danas, postoje brojni proizvođači električnih roštilja. Među njima se izdvajaju brendovi Esperanza i Ardes.

Ove kompanije već dugi niz godina donose inovacije u pogledu malih kućnih aparata, pružajući svojim kupcima najbolji odnos kvaliteta i cene.

Bez obzira da li ćete izabrati Ardes AR1B02 ili Esperanza EKG001 model, sa električnim roštiljima koji nose njihov potpis nećete pogrešiti.

Navedene električne roštilje, ali i druge modele, možete pronaći u bogatoj ponudi kompanije Samsara. Ovde vas čekaju i najnovije inverter klime, prozorske i prenosne vrste, kao i klasični klima uređaji on/off.

Celokupni asortiman možete pogledati na sajtu kucnatehnika.com, a nakon kupovine obezbeđena vam je besplatna dostava klima uređaja i kućnih aparata.