Daikin klime

Daikin klime – vrhunki komfor i visoka energetska efikasnost

samsara-admin Komentari 0 13/12/2018

Daikin klime su savršen izbor za svako godišnje doba.

Koliko puta ste tokom vrelih letnjih dana ušli u stan, a tamo vas umesto prijatne atmosfere sačekao vreo vazduh. Ili, pak, u zimskom periodu poželeli da svaka prostorija ima istu temperaturu kako bi vam bilo toplo.

Verovali ili ne, Daikin klime mogu da reše oba problema. One su odlični rashladni sistemi, ali i klime za grejanje. Te ne čudi što su ovi klima uređaji za vaš dom veoma popularni širom sveta.

Prednosti Daikin klime otkriva vam kompanija Samsara.

Daikin klime imaju višedecenijsku istoriju

Akira Yamada je 1924. godine osnovao Osaka Kinzoku Kogyosho Limited Partnership. Kompanija je bila specijalizovana za proizvodnju sistema za ispuštanje vazduha. Samo 6 godina kasnije preimenovana je u Daikin i počela sa proizvodnjom sistema za hlađanje.

Zahvaljujući razvoju sopstvenog rashladnog fluida, Daikin je 1936. godine stvorio prvi rashladni uređaj za vozove u Japanu pod nazivom “Mifujirator”, da bi 1951. godine nastale i prve Daikin klime.

Ubrzo, kompanija je poslovanje proširila na internacionalno tržište kreirajući multi-split sisteme, a 1984. nastali su i prvi inverter sistemi.

Danas, Daikin klime možete naći u 145 zemalja sveta, sa ostvarenom prodajom od 17 miljardi dolara.

Daikin klime podižu ekološku svest kod potrošača

Baš poput Mitsubishi klime, i Daikin jedinice su proizvedene po ekološkim standardima.

Daikin klime

Zapravo, one su vodeći uređaji u pogledu zaštite životne sredine. Počev od 1997. godine ovaj brend proizvodi isključivo klima uređaje sa fluidom koji ne oštećuje ozonski omotač.

Takođe, Daikin klime su prve počele sa upotrebom freona R-32. Nova generacija rashladnih gasova ima manji negativni uticaj na životnu sredinu, jer oslobađa manju količinu CO2 pri radu. Dok ostvaruje za 10 odsto veću energetsku efikasnost.

U težnji da čitava proizvodnja, a ne samo krajnji rezultat, budu u skladu sa “zelenim” principima kompanija se zalaže i za recikliranje proizvoda. Njome su obuhvaćene sve faze proizvodnje. Kao i odgovornost nakon veka upotrebe. Te se na taj način smanjuje Daikin otpad.

Daikin klime štede energiju

Daikin inverter klima uređaji pružaju komfor tokom čitave godine. Oni su najbolja opcija za grejanje na klimu. Jer, održavanjem neprekidnog rada ovi sistemi smanjuju potrošnju energije za čak 30 odsto u odnosu na druge izvore grejanja.

Patentirana sezonska efikasnost beleži svakodnevni rad klime. Kako prilikom fluktuacije temperature, tako i u periodu neaktivosti. Dobijeni podaci o energetskoj efikasnosti su veoma pouzdani, pa je omogućeno klijentima da prate svoje troškove i planiraju potrošnju električne energije.

Daikin klime su nagrađene za dizajn

Pored tehničkih inovacija, Daikin klime krasi i izuzetna lepota.

Među njima se posebno izdvaja model Emura koji je poneo nagradu za dizajn. Glatka forma i elegantni stil čine ovaj uređaj modernim, a samim tim i veoma privlačnim za svaki enterijer.

Daikin klime

Posebna funkcija zvana “Inteligentno oko” ima senzore za detekciju pokreta. Na osnovu njih vazduh se usmerava dalje od direktnog kontakta ljudi. Ukoliko nisu zabeležena pomeranja u prostoriji, sistem se automastki prebacuje na štedljivi režim. Naime, Emura klima koristi 80 odsto obnovljive energije izvučene iz vazduha i 20 odsto električne energije tokom grejanja.

S obzirom da spada u pametne klime obezbeđena vam je dodatna kontrola rada bez obzira gde se nalazite.

Emura model, kao i druge Daikin klime kod nas možete pronaći u ponudi kompanije Samsara.