Čišćenje klime posle zime

Čišćenje klima posle zime – Zadatak koji se ne sme zaboraviti!

samsara-admin Komentari 0 23/03/2021

Čišćenje klima posle zime od vitalnog je značaja za vaše zdravlje ukoliko planirate da ovaj uređaj koristite svakodnevno tokom toplijih meseci.

Vrelina letnjih dana donosi potrebu za korišćenjem klima uređaja. Stoga nikako ne smemo zaboraviti na njeno sezonsko servisiranje.

Čišćenje klima posle zime – Zbog čega je važno održavanje klima uređaja?

Dugogodišnji korisnici klima uređaja znaju koliko je održavanje i redovno servisiranje važno.

Ukoliko ste ovaj kućni uređaj koristili za grejanje tokom hladnijih meseci, čišćenje klima posle zime je obavezno.

Održavanjem klime zapravo štitite svoje zdravlje i zdravlje svojih ukućana.

Nagomilavanje prašine i duvanskog dima u unutrašnjosti ovog uređaja može dovesti do pojave neprijatnog mirisa prilikom korišćenja.

Isto tako, bakterije i mikro organizmi mogu se nastaniti na filteru i ozbiljno ugroziti vaše zdravlje. Stoga je veoma važno redovno čišćenje.

Dezinfekcija je naročito važna u periodu pandemije koronavirusa. Gljivice i bakterije u unutrašnjosti klime mogu oslabiti vaš imunitet i time vas dovesti u veću opasnost od zaražavanja ovim virusom.

Čišćenje klime posle zime

Još jedan razlog zbog čega je važno čišćenje klima posle zime jeste što se upravo ovim postupkom produžava radni vek uređaja. Cena klima uređaja nije mala, stoga želite da on potraje i služi vas dugi niz godina. Redovno servisiranje pravi je način ka tome.

Kako se vrši čišćenje klima posle zime?

Kada shvatite koliko je zapravo bitno čišćenje klima posle zime i pripremanje ovog uređaja za funkciju hlađenja, trebalo bi da znate kako se on i pravilno čisti.

Svaki klima uređaj u svojoj unutrašnjosti ima filtere koji se lako mogu izvaditi i oprati.

Filtere je neophodno pažljivo vaditi iz klime po uputstvu proizvođača. Plastika od koje su sačinjeni, iako kvalitetna, može pući ukoliko se njome ne rukuje sa mnogo opreza.

Kada ih izvadite, filtere možete oprati pod mlazom mlake vode koristeći blagi deterdžent (za pranje sudova, naprimer). Vodite računa da ih ne oštetite grubim potezima.

Kada ih operete, bitno je dobro osušiti filtere pre vraćanja u unutrašnjost klima uređaja.

Takođe, u prodavnicama možete pronaći i specijalne proizvode u vidu spreja namenjene čišćenju filtera klima.

Čišćenje i održavanje filtera je sasvim lak posao koji možete sami obavljati. Isto tako, sami možete proveriti i odvodno crevo. Ukoliko je ono presavijeno ili zapušeno, voda ne bi mogla da otiče i vaš uređaj mogao bi se veoma lako pokvariti.

Dakle, čišćenje klima posle zime i sezone grejanja neophodno je kako biste se pripremili za sezonu hlađenja prostorija.

Redovno servisiranje garant je dužeg radnog veka klima uređaja

Angažovanje stručnog lica za vršenje redovnog servisiranja uvek je preporuka firme Samsara.

Profesionalno servisiranje pored čišćenja filtera, podrazumeva i proveru spoljašnje jedinice klime, kontrolisanje gasa i ventilatora, kao i proveru kompresora.

Pored toga, firma Samsara nudi vam i uslugu punjenja klime. Punjenje klime freonom neophodno je kako biste u stanu ili domu uvek imali čist i nezagađen vazduh, oslobođen bakterija i gljivica. Pored toga, redovno punjenje ovog kućnog aparata produžava radni vek klime i do 15 godina.

Naša kompanija bavi se i prodajom klima sistema, kao i solarnih panela. Dugi niz godina u ovom poslu i hiljade zadovoljnih klijenata dokaz su našeg uspešnog poslovanja.

U našoj ponudi možete pronaći širok asortiman najkvalitetnijih klima proverenih proizvođača kao što su LG, Midea, TCL, Beko i mnogih drugih.

Jedna od najtraženijih klima uređaja jeste i Beko BRH090/BRH091. Svojim modernim izgledom doneće dozu elegancije vašem domu. Jet heat i Jeat Cool sistemi, automatsko restartovanje, funkcija ovlaživanja i pristupačna cena samo su neki od razloga za popularnost ove klime.

Na sajtu kucnatehnika.com možete pogledati ostatak fantastične ponude klima uređaja.

Klima uređaji inverter 2- Samsara

Najbolji izbori i ponuda, besplatna dostava i dugogodišnje iskustvo čini Samsara d.o.o kompaniju kredibilnom i sigurnom za vašu sledeću kupovinu klima uređaja.

Kompanija Samsara – Vaš partner u održavanju i servisiranju klima uređaja!