Carrier klime

Carrier klime

samsara-admin Komentari 0 14/04/2021

Carrier klime imaju viševekovnu tradiciju.

Davne 1902. godine Willis Haviland Carrier primetio je da vlažnost vazduha u štamparijama otežava prianjanje tinte na listove novina, pa je došao na ideju da razvije sistem za klimatizaciju koji bi omogućio ne samo kontrolu temperature i vlažnosti, već i kontrolu ventilacije i prečišćavanje vazduha. Zbog svog izuma ovaj američki inženjer se opravdano smatra začetnikom modernih klima uređaja.

Deceniju kasnije Carrier je, pod svojim imenom, osnovao kompaniju za proizvodnju i distribuciju sistema za grejanje, ventilaciju i klimatizaciju HVAC. Zahvaljujući neverovatnim inovacijama u kratkom roku njeni proizvodi postali su sinonim za vrhunski kvalitet. Taj status zadržali su do današnjih dana, pa ne čudi što su svrstane u najbolje klime u 2021. godini.

Zašto su Carrier klime pravi izbor za svaki prostor otkriva vam kompanija Samsara.

Carrier klime pružaju komfor u vašem domu

Klima uređaji on/off, kao i inverter sistemi čuvenog brenda spadaju u najtiše modele. Prilikom rada proizvode zvuk u rasponu od 56 do 67 decibela. Takođe, kompresori imaju ugrađen “zvučni pokrivač”, koji dodatno smanjuje buku najaktivnijeg dela. Opcije kompresora uključuju promenljivu brzinu sa 5 stepeni. Što omogućava da se njegova brzina smanji na 25 procenata kapaciteta, a zatim po potrebi pojača. Tako da Carrier klime nude tihi rad uz najbolju kontrolu vlažnosti i najkonzistentniju kontrolu temperature.

klima uređaji on off Samsara 2

S obzirom da kompanija veliku pažnju posvećuje zdravlju korisnika, u svoje sistema ugrađuje najsavremenije filtere. Počev od hladnog katalizatorskog filtera, koji eliminiše formaldehid i druga organska jedinjenja, pa do HEPA, koji filtrira negativne čestice iz vazduha – zagarantovan vam je svež i čist vazduh u svakom trenutku.

Sve Carrier modele krasi elegantni, moderni dizajn sa kompaktnom formom koja se gotovo neprimetno uklapa u različit stil enterijera.

Svakako, bitna karakteristika za mnoge kupce jeste cena. I u ovom pogledu se Carrier izdvaja od drugih. Ne samo da su veoma ekonomične, već su kreirane tako da je čišćenje i servis klima znatno lakše i brže, pa su i operativni troškovi niži, pružajući dugoročnu uštedu u budžetu.

Energetska efikasnost najvišeg ranga

Carrier klime dolaze sa SEER koeficijentom od 13 do 21. Što znači da je potrošnja struje prilikom hlađenja ili grejanja sa njima izuzetno niska.

Pojedine vrste imaju čak X-Eco funkciju. Naime, ovaj svojevrsni tajmer obezbeđuje da se klima automatski zaustavi nakon 1, 3, 5 ili 9 časova rada u noćnom režimu. Na taj način donosi i do 60 odsto uštedu električne energije u toku noći.

Carrier klime se proizvode po ekološkim standardima

Brend je posvećen ne samo povećanju energentske efikasnosti, već i smanjenju štetnih gasova kako bi se očuvala životna sredina. Zato se od 1994. godine zalaže za ukidanje rashladnih fluida koji razgrađuju ozonski omotač, pa u svoje klime ugrađuje rashladno sredstvo Puron za koje je naučno dokazano da nema negativnih efekata na okolinu.

Najbolje klime 2020

Ujedno, aktivno radi na razvoju održivih “zelenih” građevinskih rešenja uz viši nivo energetske efikasnosti i koristi za prirodu.

Topli dani su pred nama, zato na vreme pronađite idealan rashladni uređaj za svoj dom.

U kompaniji Samsara vas čeka bogata ponuda najnovijih Carrier modela.