Ugradnja klima uredjaja

Ugradnja klima uredjaja

samsara-admin Komentari 0 22/12/2017

Ugradnja klima uredjaja je bitan deo posla kada želite da klimatizujete svoj životni ili poslovni prostor.

U ovom blogu kućna tehnika Samsara će vam objasniti kako naši profesionalci  ugradjuju klima uredjaj.

Pravilna ugradnja klima uredjaja

Sa aspekta važnosti garancije, pravilna ugradnja klima uredjaja je jednako važna kao i pravilno rukovanje klimom.

Često, nepravila i neprofesionalna ugradnja može uticati na to da potpuno izgubite garanciju svog klima uredjaja, zato je od velike važnosti da taj posao prepustite profesionalcima.

Kućna tehnika Samsara svojim profesionalizmom i višegodišnjim iskustvom, stoji iza svojih poslovnih poduhvata. U prilog tome govore i naši mnogobrojni klijenti, za koje smo uvek tu, bilo kada je u pitanju servis klima uredjaja ili kada žele savet.

 

Ugradnja klima uredjaja  – postupak

Svaki klima uredjaj se sastoji iz unutrašnje i spoljašnje jedinice. Unutrašnji deo klima uredjaja se sastoji iz prednjeg panela i njegovog okvira, filtera vazduha, horizontalnih i vertikalnih usmerivača vazduha, prijemnik signala daljinskog upravljača,svetleći indikator i prekidač. Spoljašnja jedinica kima uredjaja sastoji se iz ventilatora, ventila, cevi i omotača i konekcionog kabla.

Pre nego pozovete svog montažera, proverite da li su vam isporučeni svi delovi klima uređaja, kao i uslove garancije. Često jedan od glavnih uslova garancije prilikom kupovine jeste da ugradnju mora izvršiti ovlašćeni serviser.  Optimalno mesto klima uredjaja se pronalazi na osnovu nekih faktora o kojima moramo voditi računa kada se radi ugradnja klima uredjaja. Visina klima uredjaja mora biti oko 2,2m, dok razdvojenost unutrašnjeg i spoljšnjeg dela klima uredjaja mora biti u opsegu od 5-15m. Takođe, mora se voditi računa o poziciji kondenzacione cevi, jer je veoma bitno da li se cevi lome ili ne.

 

 

Nakon pronalaska optimalnog mesta montira se metalni nosač klime. Povezivanje spoljašnjeg i unutrašnjeg dela klima uredjaja radi se tako što se probija rupa u zidu,koja mora za nijansu biti niža od mesta klima uređaja. Unutrašnja jedinica mora biti na poziciji visočijoj od pozicije spoljašnjeg dela, kako bi kondenzaciona cev vršila svoj zadatak nesmetano.

Potom, povezujemo unutrašnju i spoljašnju jedinicu, pri čemu je neophodno izolovati cevi i u takve cevi staviti kondenzaciono crevo. Prvo se povezuju kablovi, a potom cevi koje se seku na tačno odgovarajuću dužinu. Nakon provere da li je sve povezano kako treba, profesionalci iz Samsare će uraditi vakumiranje klima uredjaja.

 

Ugradnja klima uredjaja – vakumiranje

Vakumiranjem se izvlači vazduh i vlaga iz cevi kao i sama provera sistema. Sam proces vakumiranja se sprovodi kako bi se proverilo da freon ne curi. On se može uraditi običnim kompresorom ili vakum kompresorom.

Kao što vidite, ugradnja klima uredjaja zahteva stručne i obušene majstore,koji znaju kako pravilno rukovati svakim deom klima uredjaja.

Obzirom da je reč o vašoj investiciji, prepustite ovaj posao profesionalcima i nemojte brinuti o vašem klima uredjaju i njegovoj garanciji.

Kućna tehnika Samsara je tu za svoje klijente, u svakom trenutku možemo rešiti bilo koji problem koji se tiče vašeg klima uredjaja.