bitno čišćenje klima uređaja kućna tehnika samsara 1

Zašto je bitno čišćenje klima uređaja?

samsara-admin Komentari 0 25/04/2019

Klima uređaji su postali standardni inventar u našim domovima, bez kojih je nezamislivo provesti bilo koje godišnje doba. Ovo nimalo ne čudi, s obzirom na njihove neverovatne mogućnosti hlađenja u toplim danima, ali i grejanja u hladim zimskim periodima. Ipak, da bi vaše klime savršeno radile, veoma je bitno čišćenje klima uređaja kako bi vas služili dugi niz godina.

Samsara je tu da vam pruži korisne informacije koje će vam pomoći da očuvate vaše klima uređaje.

Zašto je bitno čišćenje klima uređaja u vašem domu?

Neki ljudi misle da je kupovina i ugradnja klima uređaja sve što je potrebno i ne znaju koliko je bitno redovno održavanje klime. Međutim, istina je da su klima uređaji osetljivi na spoljašnje uticaje, koji veoma utiču na njihove performanse i radni vek.

S obzirom da su klima uređaji standardni predmeti u vašem životnom prostoru, jasno je da je jako bitno redovno čišćenje i održavanje. Za početak, ovo obezbeđuje čist i prijatan vazduh u vašim prostorijama koji je neophodan za prijatan boravak i dobro zdravlje.

Ukoliko makar jednom u godinu dana ne odradite održavanje, postoji velika šansa da se u vašem uređaju nagomila prašina i namnože bakterije i gljivice. Osim toga, pojaviće se buđ i grinje, a jasno je koliko to povećava rizik da se pojave alergije i razviju hronična oboljenja. Ovo je naročito opasna situacija za najmlađe, s obzirom na njihovu povećanu osetljivost. Ipak, redovno održavanje je bitno za zdravlje svih ukućana jer svi provode vreme u zajedničkom prostoru.

bitno čišćenje klima uređaja kućna tehnika samsara 2

Zbog svega ovoga, jasno je koliko je bitno čišćenje klima uređaja. Čak i ako vaša klima ne daje nikakve upozoravajuće znake oštećenja, makar jednom godišnje joj treba pružiti servis.

Čišćenje klima uređaja i najbolji servis kod na

Jasno je da servis vašeg klima uređaja treba da odrade profesionalci, koji će se pobrinuti da on bude stručno urađen, po svim propisima i standardima.

Sam servis obuhvata skidanje plastike sa vaše klime, koja se zatim temeljno čisti i dezinfikuje. Ovo se radi i sa filterima i kadicom na klimi, koja je najčešće prljava usled korišćenja. Nakon što se ona skine, čisti se i turbina, koja je zaslužna za ravnomerno izduvavanje vazduha. Temeljan servis podrazumeva i proveravanje freona u klimi. Ne treba zaboraviti da treba servisirati i spoljnu jedinicu, koja može da bude začepljena.

Ukoliko ove godine niste uradili servis, sada je pravo vreme za to. Kao i uvek, Samsara je tu da vam ponudi kvalitetan i temeljan servis po pristupačnoj ceni. Samo nas pozovite a mi ćemo se pobrinuti da budete zadovoljni našom uslugom.

Osim toga, kod nas možete nabaviti klime vrhunskih karakteristika i tako se pripremiti za tople dane koji su pred vama. Posebno se izdvajaju inverter klime, koje rade na veoma pametan način i tako pružaju neverovatne mogućnosti. Zbog svega toga, prodaja klima 2019. godine je savršena prilika da obezbedite svež vazduh u vašem domu, a nema sumnje da je Samsara vaš najbolji izbor.